A kutyám nem akarja kinn végezni a dolgát, mit tegyek?
Mentett a kutya? Mi az elosztorija?
Nalunk volt egyszer egy ugyanilyen kolyok, hasonszoruen 4-5 honapos volt, O sem pisilt kint, amint viszont beertunk a lakasba egybol kiengedte a “faradtolajat”.. Hat en verszptam azzal a kutyaval, kb 1 honapig folyamatosan pisilni jartunk minden utan. Nagyon nehezen ment, raadasul reggelente ugyanugy bepisilt, mondjuk a vegere mar az is jo volt, de O idegrendszeri problemakkal kuzdott.
Kitartas, Nektek is menni fog, csak nem szabad feladni. Nekunk volt olyan, hogy 3 orat voltunk kint, mire vegre pisilt!!!
Mikor tud vele aktívan foglalkozni valaki, akkor a pelus ne legyen számára hozzáférhető. Ehelyett szemmel kell tartani, amint az egyik hozzászóló írta, étkezés, ébredés, játék, hancúrozás után oda kell vinni a pelushoz, meg olyankor, amikor látszik rajta, hogy készül könnyíteni magán (körben szaglászik, keresi a helyet). Séta után is ti vigyétek a pelushoz, ne ő szaladjon oda. Ahogy pisil-kakil, azonnal jöjjön a dicséret és jutifalat! Sőt, be lehet vezetni azt is, hogy amint éppen leguggolna, mondasz neki egy vezényszót, idővel megtanulja a vezényszót a pisiléssel, kakilással társítani.
Ha ez megvan, a pelust ilyenkor a kijárati ajtóhoz egyre közelebb helyezd el. Utána a küszöbön. Utána a lépcsőházban. Utána pedig odakint. Ha pedig kint már rendesen használja a pelust, vidd le úgy ébredés után, hogy ne tedd le neki a pelust, jó eséllyel megteszi, amit vársz.
Hogy ne legyenek "balesetek", érdemes a pelusig ölben vinni, legalábbis eleinte. És a dicséreten kívül fontos a jutalomfalat, amíg a tanulás tart!
Ha kint könnyít magán, ne vidd fel azonnal, még sétáljatok keveset.
Ha pedig van szomszédotok olyan kutyával, amely megbízhatóan végzi kint a dolgát, ahogy levitték, akkor próbáld meg vele egy időben kivinni a tiedet, ha látja a másikat pisilni, akkor lehet, leesik neki is a tantusz.
Érdemes még végiggondolni, hogy kint mekkora a forgalom és zűrzavar, ha nagy, akkor ez leköti a figyelmét, illetve akár ijesztően is hathat rá, ilyenkor pedig az utolsó dolog, amire gondol, az, hogy pisiljen.
Pelenkát kidobni, ezzel lehet a kutyákat a legjobban össze zavarni.
Kutya nem tud különbséget tenni pelenka meg szőnyeg között pl. Illetve azt sem érti,hogy most lehet bent vagy nem lehet. Miért végezné el a dolgát lent,ha fent is lehet????
Ha megoldott 2-3 óránként le kell vinni és addig ne gyere fel,míg nem pisil nem kakil. Volt hogy 2 órát voltam lent,mert nem akart pisilni,de kitartottam. Pisilt,megdicsértem mentünk fel.
Pelust felejtsd el,sose fogja így lent végezni a dolgát ha tudja fent szabad.
Mi is így csesztük el a kutyánk szobatisztaságát.. aztán 3 éves koráig nem lehetett lent szőnyeg sehol,mert amint leraktuk a szőnyeget már rápisilt.
Idejében tisztázd benne,hogy csak lent végezze a dolgát,mert később szívás lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!