Jó lesz így a kutyáknak? Megfelelőek lennének a körülmények?
Csivavát szeretnék. De heti 6 nap kb 10 órát vagyok távol naponta munka miatt. Ezért arra jutottam, hogy: kettőt vennék, hogy ne unatkozzanak, ne legyenek teljesen egyedül ennyit. Napi 3x(munka előtt, után és késő este/éjjel) egyenként fél óra séta+minimum fél óra foglalkozás bent, aztán enni, inni. Amíg dolgozom kutyapelus. Mást nem tudok. De a napi 3x-i séta és foglalkozás mindenképp, akármi van, meglenne.
Így azért nem volna olyan rossz nekik?
Tudom, hogy nem jó a kutyapelus és a sok távollét, de másképp nem tudom, és remélem, hogy így is boldogak lehetnének.
Ha két tesót viszel haza (egyébként tenyésztőtől valószínűleg nem kapsz két kutyát, szaporítótól pedig remélem nem is akarsz venni), és egyfolytában együtt vannak, akkor igen, egymáshoz fognak első sorban kötődni és egymáat fogják követni! Tehát különtartás, külön séta, külön lefárasztás, nevelés kell nekik! Ez nem azt jelenti, hogy sosem találkoznak! Dehogynem, csak nem egész nap, nem magukra hagyva és nem akkor, amikor tanítod nekik, hogy hogyan sétáljanak, mennyire figyeljenek rád, mennyire legyenek nyugodtak a városban, mit lehet és mit nem. Legyenek együtt felügyelet mellett, és közben tanítod nekik azt is, hogy akkor is első sorban rád kell figyelniük, játékból hívásra azonnal ki kell jönniük, egyik a másikra ne legyen féltékeny, az ételt, játékot ne védjék be egymástól, stb.
De ha még egyáltalán nem értesz a kutyaneveléshez, pláne ne egyszerre kettővel kezdj!
Nem láttam még az évek során egy olyan esetet sem, amikor jól sült el alomtestvéreket együtt elhozni.
Általában ölték egymást, de a túl sok együtt töltött idő miatt volt, hogy a feljebb említett szitu lépett életbe, egymás nélkül megőrültek.
Pont ezért (se) nem is adnak normális tenyésztők alomtesókat együtt, a szaporítókat meg hagyjuk...
Később, ha már az első kutya megfelelően van nevelve, jöhet egy második, ha neki is 100százalékos figyelmet tudsz biztosítani.
Két kutyát nagyon nem oké azért venni, hogy fárasszák egymást, a nevés és a foglalkozás a Te feladatod. Ők nyugiban pihengetnek otthon, míg te dolgozol, és várják a délutáni sétát/edzést/foglalkozást.
Szóval gondold meg :) És ajánlom a csivi fajtamentést is, szuper kutyik vannak ott is, szép dolog az ökökbefogadás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!