Ha elmegyünk dolgozni és addig a kutya egyedül van otthon (4-5 órákat, mert más munkarendben járunk dolgozni) az állat pszichikai állapotának megváltoztatása?
Az egyik szomszéd azt mondta feljelent minket állatkínzásért, mert sír a kutyánk, amikor elmegyünk. A másik szomszéd szerint szokott nyüszíteni 10-20 percet.
Néztem az állatvédelmi törvényt, és nem tudom mit jelent ez a pszichikai állapot megváltoztatása. Lehet, hogy tényleg kínozzuk ezzel?
4 hónapos golden retriever.
Amikor kicsi volt én mindig bekapcsoltam a tv-t neki. Meg vettünk olyan játékot amiből kiesnek a juti falatok ha gurigatja. Az jól leköti. Plusz ilyen gumi tüskés lap amire kensz mogyorókrémet és az ajtó mellé teszed az is könnyen elterelheti a figyelmét.
Ja és persze előtte nagy séta. Az enyém séta után már a fejét se emeli fel ha elmegyek nemhogy odajöjjön az ajtóhoz :D
Én kezdetben az ablak alatt megálltam és néztem mennyi ideig hisztizik utánam. Csak hogy tudjam. De nálunk szerencsére senki se panaszkodott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!