Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kiskutyáknak mennyi idős...

A kiskutyáknak mennyi idős korig lehet csonkolni a farkukat?

Figyelt kérdés
Hallottam már olyat hogy csak pár napos korukig,de olyat is hogy 6-7 hetesen is lehet,mert ez csak egy rutin beavatkozás,és ez nem fáj nekik.
2010. júl. 22. 12:00
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
44%

Látom egyeseknek nehéz a felfogása. Mindegy. Kívánom, hogy legyen mondjuk egy rottweilered, amit nem csonkolnak, ám felnőttként majd szétcseszi a farkát, és viheted az állatorvoshoz.

Aztán majd jártathatod a pofádat.

2010. júl. 22. 12:44
 12/28 anonim ***** válasza:

Hány ilyen kérdés volt már könyörgök!!!

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__878378-tilos-..

2010. júl. 22. 12:48
 13/28 Winner of Royal Hill ***** válasza:
54%

Dantesnél a pont!

Mi nagyon egy húron pendülünk úgy látom a válaszaidból:)

Végre valahára meg kellene érteni a sok állatvédő majomnak,hogy a kutya nem ember...

Ne ruházzuk fel emberi tulajdonságokkal őket,könyörgöm...

A kiskutyák amikor megszületnek teljesen fel vannak "ázva".

A fülüket gyakorlatilag körömmel le lehet csípni,anyira puha és kb. meg se érzik.

Mesélek egy jó kis horror sztorit,csak hogy jól érezzétek magatokat.

Volt egy szukám,aki fialásnál általában az első hölyök vesztét okozta a hülyeségével. Ha éppen nem voltam ott,amikor az első baby kibújt tuti,hogy a kiskutyának leharapta a hátsó két lábáról a lábujjakat. Mindezt azért,mert próbálta a kölyköt világra segíteni és túl erősen fogta meg a pici lábát,ami ugye annyira puha,hogy simán lecsípte.Nos ez a kiskutya is simán mászott cumizni,nem sírt,nem ordított. Az egy más dolog,hogy sajnos el kellett altatni a picit.

A szuka ezt leszámítva tökéletes anya volt,mindig gyönyörű kölyköket nevelt. Ha ott voltam,amikor az apróság született(az első kivételével mindnél) nem volt semmi probléma,én óvatosan kihúztam a kicsikét,mami nem tudott kárt tenni benne.

El kellett vlona altattatnom a szukát,mert ő is állatkínzó volt,vagy mi????

2010. júl. 22. 12:52
 14/28 anonim ***** válasza:
42%

Dantes: áruld már el, hogy mégis mi cseszi szét a farkát egy kutyának? :) Persze, ha átmész rajta fűnyíróval. De most komolyan! Én egyáltalán nem emberi mércével szemlélem a kutyákat, épp ezért kérdezem. A természetben hány kutyának van vágva a farka? Az idők folyamán a farkasok, kutyák felépítése alkalmazkodik a környezethez, ahol él. De egy szerencsétlen rotit miben akadályozhat a farka? Még ha satnya is.

Nekem yorkim van (tudom, az nem is kutya, bla-bla) de azoknak miért vágják a farkát? Az enyémnek meg van hagyva teljesen hosszúra, és olyan határozottan mered fölfelé, hogy öröm nézni, amikor koncentrál, és még a farkát is megfeszíti.

Ismerek elég sok agarat, akiknek a nagy futás közepette nem egyszer eltört a farkuk, mert valaminek nekicsapódott. Azoknak viszont soha nem vágták, pedig hát kinek, ha nem nekik?

Nem veszekedni akarok, de komolyan nem értem.

A farkasköröm oké, ha az én kutyámnak lenne, leszedetném, mert annál bizonyított, hogy nagyon nagy valószinűséggel le fog szakadni, de egy farok??

De mindegy, én csak jártatom a pofámat.

2010. júl. 22. 13:09
 15/28 anonim ***** válasza:
42%

Ilyen alapon csonkolni kellene minden kutyát, dalmatát, német juhászt, huskyt, labradort.... Vágjuk le a farkukat nehogy sérüljön. És akkor vágjuk már le az emberek bizonyos test részeit is mert az is sérülhet.

Valami nagyon nagy kavar van a ti fejetekbe!

Először is a fül,farok vágás eredetileg a bizonyos kutyák "munkája" miatt volt fontos (pl. hogy harcnál ne sérüljön)

De a mai fejlett világba általában már nincs erre szükség. Minek fenntartani egy ilyen barbár hagyományt, ha már nincs egészségügyi értelme? Csak azért mert embernek így tetszik?

Természetesen napjainkban is lehetnek olyan egészségügyi bajok, vagy olyan munka ami megköveteli A KUTYA ÉRDEKÉBEN (és nem esztétika miatt) hogy levágják neki.

De ennek semmi köze ahhoz hogy xy-nak így jobban tetszik, meg hogy 100 éve is ilyen volt. Igen 100 éve sok minden más volt, de ahogy az emberi technika is fejlődött ez is fejlődik. Az antibiotikumot meg a légkondit elfogadjuk, de ezt meg nem? Ha ennyire régimódiak akartok maradni akkor mászatok vissza a barlangokba!

2010. júl. 22. 13:11
 16/28 Winner of Royal Hill ***** válasza:
58%

Láttatok Ti már szétvert vizsla farkat? Amiből spriccel a vér és a -15ben tetekig kell kötözgetni és akkor sem gyógyul?

Várlak benneteket egy kennellátogatásra,nézzétek meg a kutyáim fülét(amit régen csonkoltak) ilyen melegben! Az egyiknek majd le rohadnak a fülei. Télen nincs baj a fülekkel,télen a farkakkal van.

A rotinak a farka még viszonylag védett a szőrzete miatt,de egy vizsláé,dobié védtelen.

Amíg nem volt ilyen kutyátok ilyen problémákkal addig ehhez ne szóljatok hozzá,állatvédőkéim.

Ja és azt még had tegyem hozzá,hogy a mai fajták nem a természet szüleményei,hanem az emberi hülyeségé.

Ne hasonlítgassátok a farkast a vizslához meg a dobermanhoz. Lécci lécci...

2010. júl. 22. 13:18
 17/28 anonim ***** válasza:
36%

És mi van azzal a nem kevés dobermannal, rotival,boxerrel stb.akinek nem csonkítják fülét-farkát és mégsincs soha semmi bajuk?

Nem egy ilyet ismerek,és köszönik,jól vannak,egy sem verte szét soha a farkát.Egyetlenegy olyan kutyát ismertem életemben(pedig kutyázom több mint 20 éve hivatásszerűen),aki szétverte a farkát:egy német dog volt,aki méteres lánccal volt a falhoz láncolva,és ahányszor csóvált,mindig a falat csapkodta.

Én sokkal jobban hiszek azoknak,akik már nemzetközi szinten letettek valamit az asztalra,évtizedek óta tenyésztenek,mint az itt írkálóknak.

Van a kutyasulinkban egy vágatlan fülű roti,nemzetközi szintű versenyző.A gazdája mondta meg az igazat:a csonkítóknak nem kell magyarázgatni,miért csonkítanak,mert erre nincs elfogadott tudományos magyarázat.Be kéne vállalniuk,hogy nekik így tetszik a fajta és kész.

Egyébként ha jót tenne a kutyáknak a csonkítás egészségileg vagy bármilyen tudományosan elfogadható indokból,nem tiltották volna be kultúrált országokban.

2010. júl. 22. 13:30
 18/28 Winner of Royal Hill ***** válasza:
61%

Tényleg régóta kutyázhatsz...

A rotinak sosem csonkolták a fülét nagyokos.

És az én dogjaim is szérverik a farkukat,pedig láncot még sosem láttak.

2010. júl. 22. 13:38
 19/28 anonim ***** válasza:
0%
Bocsánat,elírtam:természetesen vágatlan FARKÚ rotit akartam írni.
2010. júl. 22. 14:18
 20/28 anonim ***** válasza:
56%

Visszakérdeznék: láttál már olyan szakszerűen végzett beavatkozást amitől később a kuityának fájdalma vagy hátránya lett volna? Mert én NEM!

Amúgy kérdező! Csak PÁR NAPOS korig lehet csinálni utána már komoly műtétnek számít.

2010. júl. 22. 14:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.