Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyakakiból melyiket és...

A kutyakakiból melyiket és hogy kell felszedni?

Figyelt kérdés

Elég környezettudatos vagyok, de szeretem a tisztaságot is. A kutyám úgy kakil, hogy sokszor 2x-3x.

Az első problémám a felszedés. Érdekelne is, hogy pld. mondják, hogy ezek a fekete zacskók, meg amik ki vannak rakva a kakigyűjtőkhöz, az lebomló. Ez igaz? Nem tudom elképzelni, hogy annyira lebomlik, mitől a víztől? Hogyha el kell égetni, akkor végül ugyanolyan környezetszennyező. A fűben hagyásra azt mondják baktériumokat, fertőzéseket terjeszt. Ez nekem azért furcsa mert akkor a madarak ürülékével mi van, vagy a kisebb testű állatokéval akik szaladgálnak? Meg miért olyan nagy probléma, hogy a földet szennyezi, mert ilyeneket is hallottam. Azért is furcsa nekem, mert ez alapvetően a legtermészetesebb, mert a földön, ha az ember nincs, mindenfele állatok szaladgálnának, akik hasonlóan leraknák az ürüléküket és semmi probléma nem lenne.

Ahogy írtam többször kakil a kutyám. Ezzel az a probléma, hogy az első jól összeszedhető, a következő nagyon ritkán, általában az már nagyon kicsi, vékony stb., a harmadik már mindig ilyen. Azokat sose szoktam összeszedni ezért, ha a második még megfogható azért, azt igen, de akkor is már szóltak rám és hasonlók, ami elég idegesítő. A másik, hogy ugye mivel ezt tartom a legtermészetesebbnek, volt, hogy otthagytam olyan helyeken, ahonnan nehezen lehetett volna kibányászni. Ilyen egy bokor alatt, egy elkerített bokros-fás kis részen stb. Onnan is össze kéne szedni? Mert ott ember nem jár, ugye. A másik amit nem értek, hogy próbálom jól etetni a kutyát, így szinte mindig jókat kakil, ami összeszedhető, de foshat egy kutya, olyankor mi a teendő?

Azt ti nem tartjátok álszent dolognak, amikor valaki a gyerekekre hivatkozik, mikor az emberek úgy élnek, hogy drogosok-csövesek, alkeszek, meg felelőtlen emberek keletkeznek a rendszer "hulladékaként", akik keletkezését se nem előzzük meg, se nem kezeljük, és ők is odapisilnek, hánynak, szemetelnek, tűt elszórnak mindenfele, ezen felül jönnek más, gazdátlan állatok ürülékei, és akkor az a baj, ha egy gazdás kutya kakil egy elkerített helyre, vagy egy nem elkerítettre egy körömnyi méretűt? Szerintem a gyerekeknek ebben a szituációban meg kell tanítani, hogy semmit ne szedjenek fel, egyenek meg a földről stb. Meg hogy alapvetően ne fűben mászkáljon se gyerek, se felnőtt. Én nem is értem sokan miért lépnek bele, én utóbbi időben vagy úgy léptem bele, hogy miközben összeszedtem, ezért kicsit visszás is az embert erre kényszeríteni, mert persze én lépjek bele más miatt, vagy ha járdán hagyták, ahol nyilván pláne nem hagyom még a kicsit is próbálnám összeszedni. Alapvetően a kocsik melletti fű részeken is vagy lehet figyelni, vagy vannak beton átjárók. Máskor meg nem is megyek fűre, minek mennék, és a gyerek is minek menne? Szóval kicsit túlfújtnak is érzem, meg túl nagy hisztériának ezt a problémát. Sokan bunkón szólnak a kutyásokhoz, ha úgy látja hirtelen nem szedem fel, mert mondjuk zacskóért megyek vagy akármi, már szól, nagyon megoszlanak, szélsőségesek, hangosak, agresszívak a vélemények. Én nekem nem volt ezzel problémám akkor se amikor nem volt kutyám, most se. Engem tényleg két dolog érdekel ebből főként, bár nyilván azért a belelépés is ott van, de azt már leírtam miért kevésbé... tehát amit elején írtam 1. a környezettudatosság, 2. a tisztaság. Ezekért szedem össze, de az elsőbe már nem vagyok minden esetben biztos, ahogy a másodiknál is felvetődik, hogy olyan helyeken, olyan méretűek, miért akkor problémák? A nagy szarok zavarnak, ezért az én kutyámét is összeszedem, ami amúgy legnagyobb állapotában is 10ed akkora :D. De ha valami nem zavaró helyen van, nekem nem zavarja a tisztaság érzetem és ahogy mondtam, az utca amúgy se lehet totál tiszta és főleg nem arra törekszünk az életünk más területén sem. A vásárlásaink is környezetszennyezőek, rohadnak a házak, elvan szórva a cigitől kezdve minden, pöfékelnek az autók. Nekem ez ilyen kettős érzést szül.

2020. jan. 20. 03:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
56%
A nagyon felszedhetetlen hasmenést el lehet takarítani vízzel, de azért normális esetben ez nem gyakran fordul elő egy kutyánál, amelyiknél igen, az beteg.
2020. jan. 20. 13:25
 12/16 anonim ***** válasza:
85%

Az előttem szólók már leírták, de egy másik megközelítés.

Mondjuk a kutyád giardiás. Lehet csak simán hordozó is, te viszont nem szeded össze utána a cuccot, mert jólvan az ott a bokorban.

Arra sétáltat valaki egy fiatal, vagy gyenge immunrendszerű kutyát, amelyik beleszagol a te kutyád végtermékébe. És kész a baj.

Mindig mindenhol összeszedem. Ez az alap.

2020. jan. 20. 15:13
 13/16 anonim ***** válasza:
61%

Ha nem lenne szedve rengeteg kutyaszar halmozódna fel,konkrétan minden hol csak az lenne. Így is vannak elhagyatottabb füves részek felénk ahol senki nem szedi szinte. Én meg ilyen sötétben,mert hát a lámpák fénye kevés, jól beletapicskolok pluzsban a kutyám is.

Nem sokkal mellette meg ott a játszótér..

De nem baj, lassan újra sokáig világos lesz és nem merik majd ott hagyni :D

Tavasszal vagy hó olvadás után mindig k..va sok a kutyaszar. De ez megváltozik miután világos lesz sokáig,mert akkor majd látják őket.

Fost én amennyire tudom össze szedem, ha nem megy teszek rá földet... hosszú szálú fücsomokból a fost nem igen lehet kiszedni.

Ne engedd bokor alá szarni a kutyád és problémád megoldva.

2020. jan. 20. 21:02
 14/16 anonim ***** válasza:
Javaslom a használatát: [link]
2020. febr. 18. 09:29
 15/16 anonim ***** válasza:
86%

Ennyi sz@rt leírni....remélem összeszeded magad után xD

Nem is vártunk mást mint hogy mindenkit lepontozol mert látszik mennyire unintelligens vagy csak próbálod logikusnak tűnő hosszú baromságokba csomagolni xD az emberiség szégyenei az ilyen emberek szánalmas vagy

2020. febr. 18. 10:02
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de végigolvasni sem bírtam. Néha jó lenne a szöveget tördelni..

Az meg hogy a kutyád is növényi étrenden van, mint te...

Reagálni sem érdemes.

2020. febr. 18. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!