Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Napi mennyi séta? Több infó lent.

Napi mennyi séta? Több infó lent.

Figyelt kérdés
Sziasztok egy olyan kérdésem lenne, hogy ha a kutyám egész nap egy nagy kertben van (tényleg van tere szaladni, mozogni) akkor napi hányszor és mennyi időre kéne elvinnem sétálni. A kutya még nincs meg ezért most informálódok, úgyhogy nem kell egyből rossz gazdának titulálni. A válaszokat előre s köszönöm, ja és azt is tudom, hogy ez nyilván fajta függő is, de én most inkább általánosan lennék erre kíváncsi. Akár le lehet írni az is hogy milyen mérethez, fajtához kb. mennyi kell.

2020. jan. 18. 22:50
 1/7 anonim ***** válasza:
0%

Napi egy ora min osszesen.Tobbszor.

Futni kell vele ,mert magatol nem fog csak flusztralt lesz. Rollerral is mehetsz mellette vagy bicajjal. Iyet is latok,amikor en a futopalyan futok a kutyainkkal.

Hivj neki baratokat ,h jatszanak. )Kutyakat.) Vagy kettot vegyel(1 fiu,1 lany)

Mi ugy csinaltuk,h nekem meglett (vettem kennelbol)a kutyam ! Utana vegigmentunk egy csomo menjhelyen (a csaladtagom onnan akart kutyat) es valasztottunk a fiu kutyamhoz egy lanyt,aki hasonlo kaliberu es azonna szimpik voltak egymasnak es tudnak nagyokat jatszani,birkozni!!

Nem lakunk egyutt a rokonommal,de setatavra. (Budapest belvaros) De gyakran talalkozunk szinte naponta es otthon dolgozunk. Addig meg a kutyaink jatszanak a lakasban. Hordjuk oket nagy retre is jatszani meg sprinteket futni (lefgutobb is 3 orat voltunk veluk kinnt.

A kutyadnak is kell tarsasag. Beszelj ossze egy koze lakoval,h vegyetek egyutt kutyat,akik tudnak jatszani egymassal. Az nem eleg egy kutyanak,h ki van teve a kertbe. Foleg rovidszorut,mint a dobbermann,roti,amstaff nem teszunk kertbe 15 fok alatt foleg!!

2020. jan. 18. 23:02
 2/7 A kérdező kommentje:
Szia köszönöm a válaszid és nyilvan nem csak a kertbe lenne kirakva ezert kerdeztem meg hogy mennyi az ideális.
2020. jan. 19. 09:33
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A séta lényege ilyenkor, hogy új ingerek érjék, ami a kertben ugye egy idő után nem lenne meg, mert megszokja. Napi egytől amennyi nektek belefér. Olyan kutyát válasszatok, akinek tudjátok biztosítani, ami neki kell, ne csak az legyen szempont, hogy tetszik. Ha jártok túrázni, jó lehet aktívabb kutya, ha otthonülők vagytok, a kutya is legyen lustább, esetleg egy idős mentett.
2020. jan. 19. 13:15
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A pisi-kaki sétákat a kerttel megúszod, hacsak nem akarsz kerttiszta kutyát, úgyhogy napi 1-2 hosszabb sétát javasolnék a sok, de rövidebb helyett. Időtartamot nem tudok mondani, mert sok múlik a kutyán és azon is, hogy a kertben mennyit foglalkozol vele, mert a fárasztás egy részét meg lehet kerti játékkal és tanulással oldani, de az új ingerek miatt szükség van a sétára is.

Saját példa: az idősebbik kutyánk - bármennyire is próbáltam hozzászoktatni - élete csúcsán sem igényelt 1 óránál hosszabb sétát (lefeküdt, hogy elég volt), azt is jól viselte, ha néhány nap kimaradt vagy csak rövid séta volt és tanulásért sem nagyon rajongott. Szóval fiatalon is elég lusta volt. A fiatalabb kutyánknál szempont volt, hogy lehessen vele kirándulni, ezért aktívabb kutyát választottunk, de közel sem hiperaktívat. Na ő egész nap tud menni, a futástól viszont hamar kifárad. Nála reggel fél óra tanulás és labdázás és este 1 óra séta a minimum + még amit a többi családtagtól kap. De minél nagyobb tere van (szülők gyümölcsöse pl. párezer m2) és minél többet sétálunk, tanulunk, annál jobban érzi magát. Ha egy nap séta kimarad valamiért, kibírja, de ha több, akkor a kert katasztrófasújtotta övezetté válik. Minkét kutya ugyanakkora, hasonló alkatú, csak az egyik egy párját ritkítóan lusta golden leszármazott :), a másiknak pedig inkább a németjuhászokhoz van köze. Ha alomból választasz, tudnak tanácsot adni, hogy melyik kölyök, mennyire aktív. A fiatal kutyánknál voltak sokkal aktívabb kölykök is a tesók között, szóval még az ő mozgásigénye sem magas.

2020. jan. 19. 13:17
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a leglustább fajtánál is minimum 2 naponta 1 óra. Egy nagyon energikus fajtánál minimum napi 3× 2 óra.
2020. jan. 19. 13:53
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Én reggel fél-egy órát a kertben labdázom velük/trükköket tanítok nekik/agilityzünk és délután minimúm egy órát sétálunk, ahol pedig próbáljuk váltogatni az útvonalat. Ez a fix, de hétvégente gyakran járunk túrázni, hétközbe pedig van, hogy délután is tanulunk.

Szerintem az is fontos, hogy ne mindig ugyan azon az útvonalon menjetek keresztül minden nap, mert (sok esetben) az sem sokkal különb attól, ha csak a kertben van, max annyiban, hogy együtt vagytok.

2020. jan. 19. 14:33
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem egy kuvasz van, a telek 4800 négyzetméter. Kinti-benti kutya, de éjjelente kinn van.

Nem megyünk minden nap sétálni, van, hogy az időjárás vagy nagyon sűrű nap miatt kimarad, azt mondanám, heti 5 nap megyünk. Viszont ebből van egy nagyobb túra, amikor 30-35 km-t megyünk. Ilyenkor másnap általában nem megyünk sehova. Illetve van egy nap, amikor kocsival elmegyünk valameddig, lerakjuk a kocsit, és úgy sétálunk. Nem akarom, hogy elszokjon attól, hogy autóban közlekedik, mert ha esetleg orvos vagy bármi más miatt menni kell, ne legyen neki szokatlan. Ja, és tanyán lakunk, és azt sem akarom, hogy a forgalomtól, más emberektől, kutyáktól, várostól elszokjon (mert szintén hátha szükség lehet rá).

A többi alkalommal 10-12 km-t szoktunk menni, ami 2-3 óra nekünk. De én nagyon szeretek túrázni, tehát nem (csak) a kutya miatt megyek, ez volt a hobbim még a kutya előtt is.

2020. jan. 19. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!