Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tetszik a palotapincsi?

Tetszik a palotapincsi?

Figyelt kérdés
2010. júl. 21. 22:16
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
77%
Kedves kérdező: Hidd el én se sok okos pincsit láttam már. Merem állítani, hogy a városba ahol lakok, az egyik legokosabb kutya az enyém pedig igen pekingi palotakutya :) Nagyon sok mindent tud és egyáltalán nem agresszív idegbeteg. A pofija se olyan nyomott. Nekem sem volt álmaim kutyája és én is idegbetegnek tartottam, de mióta befogadtam Rocky-t teljesen megváltozott a véleményem és másé is aki találkozott már a kutyámmal :) Nem azt mondom nem egy észlény nem esik le neki minden olyan gyorsan. Az ül-t majdnem három hónapig gyakoroltuk mire megcsinálta rendesen első szóra a fekszik-et pedig 5perc alatt tanulta meg. Naponta minimum 1órát foglalkozok a tanításával és minimum 2 órát (ami inkább 3-4óra :D) vagyok lent vele kutyafuttatón. Szerintem nem kell általánosítani a fajtát, mert nem hülye és nem idegbeteg. Ez nevelés és szocializáció kérdése. Én így gondolom. A legtöbb pincsit nem veszik kutyába csak dédelgetik (persze én is szoktam) és ez NEM szerencsétlen kutya hibája hanem a gazdájé. Ugyanúgy el lehet kényeztetni egy nagy testű kutyát is ami viszont durvább...
2010. júl. 22. 10:59
 22/41 anonim ***** válasza:
57%

Nem, szegénykéket nem különösebben kedvelem. Főleg a kis dülledt szemüket, amiről valahol azt olvastam, hogy öregkorukra egyszercsak kiesik...Persze, barátnőm pincsiket tart (négyet), azt állitja, ez hülyeség. Ő mondta, hogy légzési probléma előfordulhat a nyomott orruk miatt, meg a foguk nagyon hullik.

Egyébként tényleg idegbajos kis jószágok, de az biztos, hogy jobb házőrzők, mint az én hatalmas keverék kutyám.

Egyébként nem vagyok nagy híve kutyára azt mondani, hogy nem szeretem, legyen szó bármilyen rondaságról is. Ki tudja, mennyire okos vagy kedves, mennyire ragaszkodik a gazdihoz és vágyik a szeretetére, és ki tudja, a gazdi szeretete miatt mennyire látja őt szépnek?

2010. júl. 22. 13:08
 23/41 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem aranyosak. Bár nekem nem kéne.
2010. júl. 25. 14:38
 24/41 anonim ***** válasza:
34%
Igen,imádom!A barátnőm pincsijének(najó felidegesítettük:D) és kiesett a szeme meg amikor leülünk akkor megakart engem toszni khm khm... xD(ez igaz!!!)
2010. dec. 31. 20:42
 25/41 anonim ***** válasza:
0%

hol zsebkutya meg szobacirkáló??? tejóég:D láttatok már valaha pincsit? nem egy picike kutya, inkább már a közepes termetűekhez lehet sorolni, akkora mint egy nagyobb fajta spániel (és azt se zsebkutyázzátok le...)

amúgy meg nem, nem szeretem a pincsiket.

2010. dec. 31. 22:37
 26/41 anonim ***** válasza:
18%
ne hasonlítsuk már a kutyának nem nevezhető kis pinanyaló yorkshire terrierhez meg westiehez, meg havanesehoz etc...nálam a kutya az a spániel/pincsi méretnél kezdődik (de inkább a nagyobbak), bár sose tartanám egyiket se.
2010. dec. 31. 22:40
 27/41 anonim ***** válasza:
9%

Már bocsi, de utolsó válaszoló, azért amit mondtál a Westiekről hát az... Már boccs, de nekem az van és ő egy önálló kutyus. Egyáltalán nem nyalizik.

Egyébként én meg útálom. Négy Palotapincsit ismerek. És mind a négy egy kis görcs.

Ja és arról nem is beszélve, majd hülyét kaptam amikor úgy volt, hogy palotapincsink lessz. De aztán végülis Westienk lett.

2010. dec. 31. 22:49
 28/41 anonim ***** válasza:
58%

Nem, küllemre egyáltalán nem tetszik.

Egyébként én is utálom ezeket a kis gané padlócirkáló kutyákat pl. yorki, csivava, pincsi... DE nem a kinézetük miatt, hanem mert rossz tapasztalataim vannak velük. Ismerősöm pincsije tényleg tiszta idegbeteg, emiatt már többször is kifordult a szeme. Hát LOL...

2010. dec. 31. 23:29
 29/41 anonim ***** válasza:
58%

Hát....nem. Persze igazából a barátnőm kis polotakutyiját is szeretem, de attól még nem tetszik (kicsit sem, legalábbis kívülről). Nem akarok semmi rosszat mondani róla, mert igazából elbűvölő kis természetük van, bár nekem beagle-nél kisebb kutya nem kellene, sőt nekem inkább a nagyobb ebek jönnek igazán be (úgy értem: Goldi, Labrador, berni, újfullandi meg ilyenek).

Röviden: nekem nagy bajom nincsen a palotapincsivel csak kicsi, és furcsa a pofija.

2011. jan. 1. 01:46
 30/41 anonim ***** válasza:
10%

Kiskoromban volt egy pincsink.Az egy agresszív vadállat volt.Fateromon kívül senki sem érinthette meg.

Viszont a szomszédban 2 helyen is tartanak pincsit és aranyos szelíd,nyugodt jószág mindkettő.Ha találkozom velük mindig megsimítom.

A szőre miatt én nem tartanám és kocogni sem tudnám magammal vinni.Szerintem nem bírná.

2011. jan. 1. 07:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!