Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A te kutyádnak milyen szabályo...

A te kutyádnak milyen szabályokat KELL betartania?

Figyelt kérdés

Felugrálhat bútorokra, ágyban aludhat, ehet emberi ételeket, felugrálhat vendégekre, összerághat dolgokat?

Még mit tehet meg, és mit TILOS neki?

2010. júl. 21. 15:12
1 2 3
 11/21 Akiteki ***** válasza:

Tilos póráz nélkül kimenni a kapun, tilos hangoskodni és durván játszani. Bármi más az ésszerűség határain belül megengedett.

Természetesen a helyzettől függő. Pl. ha olyan vendég jön hozzánk, aki nem szívesen van kutyával együtt, akkor be sem jöhetnek.

2010. júl. 21. 22:35
 12/21 anonim ***** válasza:
75%

Tilos nem szót fogadni:) Tilos előttem bemenni bármilyen ajtón, bármit megenni engedély nélkül. Nagyjából ennyi.

Egyébként elég szabad életű, egész addig bármit csinálhat, amíg megengedem.

Ez nem azt jelenti, hogy asztalra felmehet, vagy bármit megrághat otthon, de szerintem azért ez alap. Lesuhintanám, ha meglátnám az asztal tetején.

Azt mondjuk nem bánom, hogy ugat, mikor idegen jön hozzánk, de pár mp után lecsitítom, mert nem kell túlhisztizni a dolgot. Elég, ha jelez. Azért meg is szoktam dícsérni.

Egyébként ő egy yorkshire terrier.

2010. júl. 22. 10:08
 13/21 anonim ***** válasza:
0%

Egy 2 és egy fél éves Shih-tzum van. Mindegyikőjüket arra szoktattam, hogy mellettem alszanak. Feljöhetnek a nappaliban a kanapéra, sőt, amikor aludni megyek, és ők úgy alszanak, hogy nem férek el, inkább én alszok kényelmetlenül.:D

Anya most szoktatja le őket a "gyerek"szobákba való bejárásról, és az ágyon alvásról. Hát, talán nekem a legnehezebb.:D

Én is elrontottam a nevelésüket, túlságosan megszerettem őket.:)

2010. júl. 22. 15:53
 14/21 anonim ***** válasza:

Nem mehet a hálóba és az erkélyre, nem ehet az engedélyem nélkül, nem ugat és nem harap ok nélkül, játékból, nem mászhat fel székre, ágyra, nem alhat az ágyon. Pisilni-kakilni lakáson belül csak egy kijelölt helyre szabad neki. Nincs kint egész nap étel, akkor eszik, amikor mi már végeztünk. Ételt asztalról nem kap. Emberekre felugrálni tilos.

Mielőtt azt gondolnátok sanyarú sorsa van :) ... sokszor futkározunk, játszunk, sok finomságot kap, és egyáltalán nem szomorú kutyus! :)

2010. júl. 25. 15:04
 15/21 anonim válasza:

TILOS: Összerágni a virágokat,a földről enni dolgokat,a családra ugati,morogni,koszos mancsával(ami gyakran előfordul) a családra ugrálni,és bemenni a szobánkba,mert nem velünk alszik,hanem külön,TILOS neki a nyuszinkat bántani,cipőinket összerágni,és fürdés ellen tiltakozni.

SZABAD:Rám ugrani,nyalogatni,de csak akkor ha azt mondom hogy játszunk.Hallgat a szóra,és tud rükköket:Pl: Feküdj!Üllj!Hemperegj!Pitizz!Kapd el a labdát!Nem ugrálhat fel a bútorra.Enni tápot,és néha ha énis megettem az ételt ő is kap belőle.Szabad neki a plüss álltaimmal játszani,és betartani a napi rendjét mely így néz ki

8:00= Reggelizés

9:00= Fürdetés

10:00=Séta(Parkba)

12:00=Ebéd

14:00=Séta megint(erdőbe)

18:00=Vacsi

20:00=Fürcsi

És pihii

És reggel kezdődik előről

De nem óránként vagyok vele.Hanem pl.Ebéd az csafél óra,de utána pihenek én is.

Ennyi lenne

2010. júl. 25. 17:24
 16/21 anonim ***** válasza:
lesz kutyám mert tegnap volt 1 haverunk kutyája itt és ugyan azok a szabályok lesznek mint az övé mert ö nem ugat csak akkor pisil ha szabadba van vagy kakál és csendesen alszik felugrott mellém lehajtotta a fejét rám :D
2010. júl. 25. 17:51
 17/21 anonim ***** válasza:

szóval az lesz a tilos : házba kakilás , hisztizés

szabad: huzni a porázt, nyalogatni, velem aludni, rám hajtani a fejét hogy aludjon , palizert enni(esetleg: szalálmit , csirkemell sonkát)inni engedély nélkül enni engedély nélkül , felugrani az ágyra kanapéra fotelba

2010. júl. 25. 18:05
 18/21 anonim ***** válasza:
Nem ehet amíg meg nem engedem. Nem mehet be a hátsó kertbe. Nem jöhet fel a teraszra. Nem húzhatja a pórázt. (bár ez még kissé nehézkes neki) :D Nem jöhet be a házba. Nem ugrálhat senkire. (Csak ha én, kérem, hogy ugorjon rám) Nem ugathat össze más kutyákkal. (pl ha kerítés mögül ugatják, de általában nem is érdeklik)
2010. júl. 25. 20:38
 19/21 anonim ***** válasza:

Tilos/ Kimenni a kapun, ha kinyitom, bunkoskodni a kennelek elött a többi kutyának. ( 4 amerikai akitám van)

Nem szeretem ha felugrálnak és mikor lehajolok megnyalnak. Ha jönnek hozzánk ne legyenek tolakodók.

Ha szólok nekik első szóra mennjenek a keneljükbe.

Ezeket be is tartják. Semmi gondom nincs velük. Tökéletes jól nevelt kutyák. A kiegyensúlyozott együtt éléshez elengedhetetlen:) Szerintem:)

2010. júl. 26. 09:32
 20/21 anonim ***** válasza:

Nálunk sok minden megengedett. Amit nem szabad neki:

kimenni a lépcsőházba egyedül, lopkodni, nem szót fogadni.

szabad minden mást csinálni :)

2010. júl. 26. 11:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!