Ha egy kutyát szájkosár nélkül sétáltatnak, ugat/morog rám mikor közel van hozzám és én rászólok akkor miért sértődik be a gazdája?
Kérdező, túlzottan félsz a kutyáktól.
Vannak veszélyes kutyák, de nem szabad beskatulyázni mindegyiket.
Némely kutya fegyver lehet, ahogy mondod, de a legtöbb kutya barátkozik, ha hagyod magad.
Látszik, hogy belőled sosem lesz kutyatartó, de ilyen alapon a kocsikat is kerülnöd kellene, mert sokkal több ember sérüléséért felelős, mint a kutya.
"de a legtöbb kutya barátkozik"
Igen, de amelyik ugat/vicsorít/morog rám az biztos nem akar barátkozni.
Amúgy hiába szólsz rá, ezzel csak hergeled tovább a kutyát. A gazdának szólj, hogy állítsa le a kutyáját.
Mész a járdán, jönnek ők, akkor lépj le, és kerüld ki őket, hamár ők erre nem képesek. (Ha én sétáltatok én mindig automatán kerülöm a gyalogosokat, mert nem tudhatom, hogy félnek-e tőlük.)
Veszettséget meg hogy kapnál el, ha kb. jelen sincs az országban és minden kutya oltása kötelező? Ha meg megharap, akkor szólsz az állatorvosnak, a kutya karanténba kerül, te meg kapsz védőoltást ennyi.
És milyen kutyát gyűrnél le te? A palotapincsit elhiszem, de ha te eleve félsz a kutyáktól, akkor egy támadásra nem felétlenül úgy reagálnál, mint ahogyan te azt képzeled, akkor is, ha az ellenfeled egy 10 kg-os hisztizsák.
Múltkor is azt írtam, hogy a gazdának szólj, ne a kutyát hergeld, de nem vagy képes felfogni, csak pampogni, ahogy látom..
Érdekes én kitudom kerülni a többi kutyást (ha nincs kedvem haverkodni sétáltatás közben). Azért annyira senki se rövid látó, hogy csak az utolsó 5 méteren vegye észre ha kutya jön amelyikkel nem akar találkozni. Nem kell hozzá repülni, csak elkanyarodsz vagy átmész az úton.
A szájkosár pedig sehol se kötelező.
Látom, nem akarsz segíteni, hogy megismerjük azt a települést, ahol állítólag van szájkosárra rendelet. Kár, pedig a helyieknek és az oda látogatóknak ez fontos információ. Azért én találtam valamit:
idézem: "Közterületen szájkosarat használni közforgalmú közlekedési eszközön (kivéve vakvezető és a mozgáskorlátozottakat segítő kutyákat), illetve az állat jellemzően agresszív magatartásának ismerete esetén kell, vagy amennyiben a hatóság az ebet korábban egyedileg veszélyesnek minősítette. Szájkosár használatára önkormányzati rendelet nem kötelezhet."
A kérdező a szájkosár miatt morog, amire vonatkozó szabályozást rosszul ismeri, és valószínűleg eleve nem bírja a kutyákat, mindegy, hogy milyen.
Ennek ellenére azért nekem kutyásnak is megvan a nem éppen pozitív véleményem némely kutyatartóról. Mi, nem tudom, mennyien hiába próbálunk békében élni a többi emberrel, felszedjük a kutyaszart, pórázon sétáltatunk, neveljük a kutyáinkat, ahol kell, szájkosarat is használunk, szilveszterkor akár még jobban bebiztosítjuk a kutyáinkat, otthon is odafigyelünk, hogy ne zavarjon másokat... stb... ha a problémás gazdik miatt minket is negatívan ítélnek meg az ilyen kérdező-félék, és igenis bosszantó, ha egy kalap alá vesznek velük mindenkit, aki kutyát tart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!