Ti otthon mernétek hagyni a kutyusotokat szilveszterkor ebben a helyzetben?
7 éves, az első szilveszterkor nagyon félt, egész este a sarokban ült, még hányt is. Csak hajnalban mozdult el onnan. Viszont a többi szilveszterkor nem volt különösebb gond. Úgy tűnt, hogy nem is foglalkozik a kinti zajokkal. Kinti kutyus egyébként, tavaly szilveszterkor is kint maradt,nem láttam szükségét behozni, nem is nagyon szeret bent lenni. Amikor a legnagyobb durrogas volt éjféltől-fel 1ig kint voltam vele. Aztán a kennelben hagytam, biztos ami biztos alapon, onnan tuti nem tud elszökni se.
De még félóránként kineztem hozzá és minden rendben volt. Bebújt az ólba, de nem azt láttam rajta, hogy annyira rettegne, amikor kimentem ő is kijott, beszéltem hozzá, nem volt baj.
Sose voltam az a nagy szilvesztetezős, de holnap szeretnénk elmenni a párommal este, a kutyust mindenképpen zárt helyen hagynám, vagy a kennelben vagy bejonne a házba. Anyukám itthon lesz, szóval ő vele lenne és figyelné. Csak aggódok, hogy nagyon rossz lesz neki nélkülem?! És azért annyit nem ér egy buli, hogy baj történjen.
Ha Anyukád figyel rá, végülis elmehetsz.
Én nem mennék, nálunk az is alap, hogy a kutya benn van ilyenkor, akkor is, ha nyafog egy kicsit, mert szokatlan neki.
De te ismered a kutyádat.
Ha anyukád vele lesz, akkor vegye magához a kutyát és nyugtatgassa. Te nyugodtan menj el bulizni. Ha a jószággal van valaki, és segít neki megnyugodni, akkor nem lesz baj. Anyu legyen mellette ()ne hagyjátok kennelben), és vigyázzon rá. Én a macsklámat dédelgettem sok éven át minden szilveszterkor, az utolsó egy-két évben nem félt, amikor már nagyon öreg volt (15 éves).
Ne aggódj és menj csak bulizni!
Akkor hagyjátok abba a tüzijátékot, ha a villámlást és a mennydörgést is be tudjátok szüntetni. Ugyanúgy fél attól is, de a villámlás rosszabb, mint a tüzijáték, emrt az mindenhol látni. Az ablakon is beszűrődik a fénye. A tűzijáték pedig csak 1 oldalról.
Úgyhogy mielőtt bbelemennénk ebbe a nagy állatvédősdibe, gondolkodjunk már el ezen.
kétszer 1 évben azért csak lehet szórakozni. Ja és a kutya nem tudja, hogy mi a különbség a villámlás és a tüzijáték között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!