Foxterrier tartása lakásban?
Mennyi és milyen foglalkozásra, mozgásra van szüksége? Tudom, hogy aktív kutya, de mit igényel pontosan?
Tegyük fel, hogy nincs lehetőségem kutyasuliba hordani.
Látom, hogy a lakótelepen hogy tartják a kutyákat. Naponta párszor leviszik úgymond "sétálni", ami abból áll, hogy másfél méteres pórázon megkerülik vele a házat és ha a kutya szimatolna, elrángatják.
Na, ez egy foxinak maga a pokol.
Én is ezt látom, ezért kérdem, hogy neki mik lennének az igényei?
Van rá napi 4 órám, amit fárasztással tudnánk tölteni. Ezt kéne beosztanom, hogy ebből mennyi séta, mennyi futás, labdázás és még, amit igényelne.
Köszönöm a válaszod.
Hasonló igényei vannak, mint minden más kutyának.
Sétáltatni kell, lehetőleg naponta minimum 1x 30 percet + az eü. séták, amit az előttem szóló írt, hogy meglegyen a pisi-kaki.
Egy foxinál ez a hosszabb fél óra-óra séta akár kerékpározás is lehet vagy görkorizás kényelmes tempóban, ha már nem kis kölyökkutyáról van szó.
1 óra a szabadban, 23 óra a lakásban. A kutya szemszögéből próbáld meg nézni, akit nem odabentre teremtett a természet. Akik csak az 5 perces sétákra viszik le a kutyát, azok nem gondoltak még ebbe bele.
Bízom benne, hogy Te átérzed majd.
Ui.: kutyasuli nélkül is van élet! :)
Nálunk 4 óra kint aktívan, 20 óra bent. Igen, még ez is rossz. De elvileg a kutyák sokat alszanak, plusz vannak olyan játékok, amik jól lefoglalják, interaktív meg minden.
Köszönöm a válaszod.
#3 vagyok ismét
Írtad, hogy 4 órát kint van és még ez is rossz. Nem, ez nem rossz, ez csak jó. :)
Sokan, főleg kertvárosban és faluhelyen esnek abba a hibába a gazdák, hogy a kutya egész nap kint van a kertben és nincsenek bezárva egy percre sem.
Ezt gondolja a gazdi. A kutya pedig annyit lát, hogy egy hatalmas KENNELBE van bezárva, kerítéssel körbevéve.
Mi is tanyán lakunk, hatalmas zárt kerttel, ahol kint vannak a kutyák, de látom rajtuk a változást, ha nem adatik lehetőségem 2-3 napig menni velük sétálni, hiába a nagy kert. Ilyenkor szoktam elvinni ugyan annyi időre bringázni őket, mint amennyi a séta szokott lenni. Utána nyugodtak, nem ugrálnak, nem ugatnak, nem szednek szét semmit, szófogadóbbak, egyszerűen kell a séta ahhoz, hogy jó kutyák legyenek.
Ha ezt megfogadod, akkor fél úton fogsz járni egy tökéletes foxihoz! ;) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!