Ha baja lenne a kutyánknak akkor annak már lenne jele?
Sajnos ma délután, kb. 7 órával ezelőtt elcsórt a kutyánk 2 tábla csokit, ebből kb. 1,5 táblát meg is evett (részben csomagolással együtt)
Állatorvos ma nem volt, el se tudtam érni. Aggódok érte nagyon, de sajnos nem tudom meg nem történtté tenni.
Nem hányt, rossz kedve sincs, evett, ivott azóta. Semmi se látszik rajta
Mekkora kutya?
Mennyi csoki? Mennyi kakaótartalommal?
(Amúgy jobb lett volna, ha hányt volna...)
2-es él tévhitben!
A csokiban lévő teobromin is lehet halálos, a de süteményekben lévő xilithez képest tényleg nem mérgező:(
Keserűcsokiból ez egy labrador méretű kutya halálos adagja. El kellett volna vinni hánytatni. Még lehet baj, semmiképp ne hagyd felügyelet nélkül.
2es Te meg guglizz kicsit a saját hányásukba kb belerohadt szerencsétlen kutyák sokaságát és erről szóló cikkeket.
Másfél tábla 15kg-osnak tejcsokiból is sok. El kelletz volna vinni oda ahol van orvos.
A mi kutyánk 23kg. Tavaly karácsonykor megevett egy szelet sacher tortát. Csomót számolgattuk, mennyi kakaó lehet. Nem vittük végül sehová, nem lett baja, de azért az jóval kisebb dózis.
A teobromin megemeli a szívfrekvenciát tudtommal illetve fekèlyt és hányást okoz.
Vsz már elkezdett felszívódni, de egy része még biztosan a vékonybélben van és szívódik felfele. Ezért szerintem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!