A kutyáknak jobb ha inkább menhelyen vannak mint az hogy ha kóborolnának?
Nyilván!
Nem is értem az összehasonlítást.
Kint annyit szaladgál amennyit akar, a menhelyen egész nap egy ketrecben van.
Hagyjuk már hogy orvosi ellátást kap stb, pont a menhelyek kapjál a fertőzéseket legtöbbször.
Akik szerint jobb a menhelyen a kutyának, az szívesebben lenne egy cellában úgy, hogy egy kis ablakon nyújtják be a kaját meg a gyógyszert? Nevetséges...
Álszentség a menhely, nem is értem ki találta ki. Ténylegesen meg kellene oldani a kóbor kutya problémát, és akkor nem kéne ilyen beteges felszímes megoldásokhoz folyamodni.
Valaki írta, hogy jobb, ha kóborolni hagyják... Neki ajánlom, hogy nézze meg ezt a csatornát és gondolja át újra a dolgot (azért ezt linkelem, mert ez hozzánk közeli helyszín, nem indiai körülményekről van szó):
https://www.youtube.com/user/HowlOfADog/videos
A hosszú ideje kóborló kutyák tele vannak élősködőkkel, kullancsokkal, sokuk valamilyen betegségben is szenved. Nem beszélve arról, hogy mi van ha elüti egy autó vagy egyszer véletlenül mérgezett kaját kukáz magának? Szerintem a legrosszabb, ami történhet egy kutyával, hogy nincs aki felügyelje és magának kell boldogulnia... Egy menhelyen legalább szemmel van tartva, biztonságos körülmények között van, még ha nem is foglalkoznak vele sokat.
És a menhelyen jobb egy kutyànak akivel foglalkoznak vagy annak amelyik 3mes làncon èli le az életét?
Lassan nem akkor segítenek egy kutyàn ha a menhelyröl kihozzàk hanem ha a làncròl ellopjàk.
1. Nem harap a seggedbe, nem kerget, amikor biciklizel, nem kapja szét a kukád, nem okoz balesetet stb.
2. Nem éhezik, nem csapja el az autó, nem éri utol az emberi gonoszság. Ha baja van, kikezelik. Karantén, alap immunizáció, kullancs-bolha-szívféreg ellen védekezés, ivartalanítás. Ha ez megvan, beillesztés valamelyik nagy kifutóba. (Nem tudom, nálatok mit csinál a menhely, nálunk ezt.)
3. A menhely nem a végcél, hanem egy köztes állomás. Weblapon, facebookon hirdetve SOKKAL nagyobb az esélye (megfelelő) gazdira találni, mint az útszélen kóborolva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!