Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Magyarországon hogyhogy ilyen...

Magyarországon hogyhogy ilyen szigorúak a kutyások?

Figyelt kérdés

Rengeteg amerikai/külföldi kutyás csatornát nézek, és teljesen lazák kutyás téren.

Pl. a futtatóban amikor azt a párzó mozdulatot végzik a kutyák, a gazdák közösen röhögnek, rendszerint a padokon asztalokon járkálnak vagy fekszenek az állatok, ha verekszenek vagy morognak egymásra, akkor is a csak már nagyon eldurvult helyzetbe avatkoznak bele az emberek. Az egyik kutya már a földre küldte a másikat és nem engedi felállni, ha gazdi érszreveszi az is csoda, de akkor se leszidja csak arrébteszi stb. Max egy ejnye bejnye van a totál agresszív viselkedésre is, majd megoldják egymást közt.

Ezenkívül bevett szokás a fojtó, de minimum a félfojtó a kutyák nagy részén.

Ezek nekem azért furák mert hazánkbam, a párzásra rögtön kap egy leorditást a kutya, az összemordulókat azonnal szétválasztják és elviszik. Padon sose láttam még magyarországon kutyát, a láncnyakörvet egyszer használtam, akkor sem fojtósra kapcsolván, de már jöttek a "te örülnél neki ha láncon lennél" és társai beszólások.

Egyszerűen nek fogom fel hogy hogy lehet az, hogy itt vérremenő állatvédők meg önjelölt kutyaszakértők vannak, és mégis rengeteg a kínzott, a kóbor, vagy rosszul tartott állat, míg külföldön az ilyen lazább felfogással is fejlettebb az ország (nem csak) állattartás terén.

2019. nov. 23. 15:36
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Az,hogy párzó mozdulatot végez egyik kutya a másiknak jó részt dominancia jele. Amiből verekedés is lehet. Ha speciel egy kistestű próbál ledominálni mondjuk egy rottweilert akkor nem biztos,hogy a kistestű azt megússza. Nekem a szukám utálja ha a seggébe vannak, próbált rá mászni kan kutya is, neki ment.

Én ezért nem járok vele futtatóba,mert a kutyás közösségek 80%ában hagyják a kan kutyáiknak hogy másszon a szukára, kanra.

Én nem fogom a kutyámat veszélynek kitenni,hiszen ha a nagyobb a kan kutya és rendre utasítást támadásnak véli akkor az enyém sérül.

Na meg persze azért vannak gazdák,hogy rendet tartsanak,fegyelmezzék a kutyáikat.

Az,hogy amcsiban lazábbak kétlem.. itt is sokan hagynak mindent a kutyáiknak sajnos.

Hát nagyobb testűekre,bull tipusúakra kötelező kéne,hogy legyen a fojtó,mert rohadtul nem tudják kordában tartani fegyelmezni a nagyobb testű kutyákat. Itt a környéken is van egy nő staffordshire terrierrel hámban van a kutya múltkor konkrétan majdnem kirántotta a nőt a kocsik közé,csak,mert a másik oldalon sétáltunk. Mondom az kéne,hogy el essen a nő a kutya meg ránk támad. Nem tudja kontrollálni,akkor minimum egy fojtó a kutyára,hogy legalább néhány rántással helyre lehessen tenni.

Azt sem értem miért kéne a kutyáknak az asztalon és padon ülni,feküdni????

Otthon sem engedjük fel az ebédlő asztalra a kutyát egy kutyafuttatón miért kéne.

Általad leírt amcsi laza gazdák = felelőtlen gazdákkal akik nem bírják kontroll alatt tartani a kutyáikat.

Aki meg azon röhög,hogy egyik kutya dominálja a másikat,hát az szegénységi bizonyítvány.

2019. nov. 23. 15:48
 2/4 anonim ***** válasza:
94%

Légyszi mutass statisztikát arra, hogy Amerikában kevesebb az állatkínzás. Vannak műsorok amik csak arról szólnak, hogy állatokat mentenek meg. A fejlettség csupán abban merül ki, hogy az állatokat nem kertben, láncra verve kínozzák, hanem a szobában. Ott elterjedtebb, hogy felhalmozzák az állatokat a házban (hoarding) amíg már mozdulni sem lehet tőlük. A szaporítás túlteng csak ott puppy millnek hívják meg designer breedingnek amikor hibrikeket gyártanak mint pl a labradoodle, vagy a teáscsésze méretű ölebeket. Illetve nem csak az az állatkínzás ha belerúgsz egy állatba, hanem az is, ha nem a szükségleteinek megfelelően kezeled. Elhízik, elkényezteted, idegbeteg lesz mert nincsenek határai, behívni nem lehet, pórázról még életében nem volt elengedve és mindenféle emberi tulajdonságot bebeszélnek az viselkedésébe. Lásd a facebookon keringő amerikai cuki állatos videókat. Ha mersz írni, hogy a vadászkutya bizony nem azért húzta ki az őzgidát a folyóból, mert meg akarta menteni hanem mert.... Akkor szó szerint meglincselnek. A kutyát már szőrős gyereknek hívják, a gazda nem gazda hanem anya/apa, a többi állat illetve a gazda gyereke pedig a "tesó". Nagyon el vannak szállva, de a magyar állattartók csak azt látják, hogy húú ott a házban tartják az állatokat, akkor az a Kánaán. Közben van olyan amerikai youtube-os, aki az egyik videóban lazán közölte, hogy amúgy a kutyái fél éve nem voltak házon kívül mert tél volt és a kicsi gyerek mellett nem volt ideje. Senkit nem érdekelt. De tényleg milyen jó a kutyának és milyen fejlett...

Fojtót valószínűleg azért használnak, mert azt sem tudják mit kezdjenek a kutyával és irányíthatatlan? Erre talán magadtól is rájöhettél volna. Amúgy én évek óta láncnyakörvet használok, mert a hosszú szőrű kutyáim szőrét kikezdi a bőrnyakörv, és SOHA az életben senki sem szólt rám emiatt.

Amúgy nem tudom te milyen ember vagy de én már csak elvől sem viselném el, hogy a kutyámat cs*szegessék. Szeretem őket és nem akarom hogy más idegesítse. Miért tartsam folyamatosan stesszben a kutyámat mások miatt, ha közbe tudok lépni? Nekem csak szuka kutyáim voltak mindigis. És hidd el, elég hamar meg lehet azt unni, hogy a kutyád összenyálazzák/g*cizik a nagy 'udvarlásban'.

Amúgy meg érdekes módon én sok helyen az ellenkezőjét hallom. Sok Amerikai borzalmas és veszélyes helynek tartja a kutyafuttatót, mert a zárt helyen agresszívabbak a kutyák, és sokan még ott sem merik elengedni néhány általad leírt bunkó miatt. Amúgy meg érthető, hogy ott nem lófrálnak csak úgy kutyákkal, mert bármikor besétálhat egy medve a kerbe és megehti, de még egy sas it felkaphatja. Itthon azért nincsenek ilyen körülmények.

2019. nov. 23. 16:10
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 2-es válaszoló!

" A kutyát már szőrős gyereknek hívják, a gazda nem gazda hanem anya/apa, a többi állat illetve a gazda gyereke pedig a "tesó". "

Ez már itthon is egyre jobban dívik.

2019. nov. 23. 17:58
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

utolsó,ige észrevettem én is!

Ez nagyon szomorú!

A kuty az csak kutya :(

2019. dec. 12. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!