Szerintetek a nyugati világban és most már Magyarországon is, nem túl szigorúak az élelmiszerbiztonsági törvények?
Borzalmas mennyiségű előírásnak kell megfelelni, hogy pékséget, büfét, kisboltot akarsz nyitni.
Az iskolákból, óvodákban olyan szigorúan figyelik a molekuláris biológia szintjén a gyerekek ételét, mintha a gyerekek cukorból lennének.
Ott van az a karácsonyi eset is, amiben valami buzgómócsing feljelentett egy embert az ÁNTSZ-nél, mert édességet osztogatott a gyerekeknek a győri karácsonyi ünnepségen, és úgy kezelték, mintha bombamerénylő lenne.
A Kádár-rendszerben nem volt ilyen, mégse esett mindenki össze ételmérgezéstől, botulizmustól, egy óvodásnak nem záródtak el az erei mert egy csipet sóval több volt a kajájában.
Az embernek van egy olyan dolga, hogy immunrendszer. Nem kell sterilnek lennie az ételnek, amit eszünk. A gyerekek babakorban szó szerint a saját szarukat is megeszik, később meg a mezőn mindenféle gizgazt kitépnek és bekapnak, bogarakat esznek, egy gyerekről se hallottam még, aki ettől halálos fertőzést kapott volna, az oviban meg tolják beléjük ezt a laboratóriumi kaját.
Én melóztam óvodai étkeztetésben.
Sót alig lehetett tenni a kajákba, az ecetet a főzelékekből ki kellett hagyni, mert egészségtelen, de amikor sóskafőzeléket csináltunk, akkor azt tele kellett nyomnunk répacukorral, mert a gyerekek úgy szeretik. Olyan édes volt, hogy majdnem elokádtam magam tőle.
Na, erre most mit lehet mondani?
Nem is úgy mondanám hogy szigorú, hanem konkrét f..szság az egész. Alapból a szabályozások nagy része a hazai termékek ellehetetlenítésére megy, és inkább vesszük a világ végéről azt amit helyben is termelhetnénk.
Én mondjuk ezektől a méregdrága bio ételektől akadok ki. Meg elmondják hogy ilyen szuper olyan szuper. Vagy hogy szedj ilyen vitamin tablettát, olyan tablettát, étrend kiegészítőt...aztán az apró betűs részben leírják hogy ja de amúgy csak max egy hétig, mert utána szétcseszi a szervezeted.
Mondjuk arra pipa vagyok, hogy ma már a hazai kocsmákban elvétve van hagymás - zsíros kenyér. Régen ez szerves tartozéka volt egy ilyen vendéglátóipari létesítménynek.
Azért nincs, mert a összetevőket (hagyma, zsír, kenyér) külön, megfelelő módon kéne tárolni, az esetek többségében ez pedig túl sok macera egy magyar kocsmának - így nincs.
Amúgy természetes, hogy odafigyelünk az étkezésre, és ezt úgy mondom, hogy egekben a koleszterinem. Egyébként hiábavaló az erőlködés, ehet a gyerek csalánlevest is a napköziben, ha otthon csülökpöri a menü.
Kell a szigor! nézem a híradót és látom hogy förmedvény büdös koszos edényekben készítik a különböző húsokat belszerveket felvágottakat, mocskos betonkeverőben fűszereznek, kukacos húsokat tárolnak alapanyagnak nevezve, Fuuujjjj.
Én még szigorítanék is az ellenőrzéseken, ha ilyen vágóhidat vagy élelmiszer előállító céget találnék végleg eltíltanám az élelmiszeripari tevékenységtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!