Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutya nem akar bejönni a...

A kutya nem akar bejönni a házba. Ez normális dolog?

Figyelt kérdés

Van egy 8 hónapos border collie-husky mix kutyánk, 3 hónapos kora óta van nálunk, kinti kutya, van saját területe. Néha szívesen beengedném, főleg mikor hidegebbe van, de nem akar bejönni. A teraszra feljön magától, ha hívom be nem jön, volt hogy a nyakörvénél fogva próbáltam bevezetni, de mint akit a vágóhídra visznek úgy tiltakozott, felborzolta a szőrét és ellenállt.

Hát jó, akkor nem erőltetem neki. De ilyet még nem láttam, pedig volt már pár kutyánk.

2019. nov. 18. 17:31
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
63%

Lehet trauma: rácsukták az ajtót, rossz történ bent stb., de lehet normális is. Nekünk nagy, bundás kinti kutyáink vannak, hívásra bejöhetnek a házba. Az egyikük erre csak akkor hajlandó első szóra, ha zivatar, durrogás van, a másik pedig ha úgy látja, hogy nem akarjuk utána becsukni az ajtót. Ha megneszeli, hogy be akarjuk zárni a lakásba, akkor volt, hogy még a kedvenc jutalomfalatára sem akart bejönni, végül erélyesen rá kellett dörrenni. Nagy hidegben egy fokkal könnyebb meggyőzni. Ha bezárjuk őket, az első adandó alkalommal mennének is kifele, a bentlétet csendben tűrik. Ha állatorvoshoz, kocsmába/étterembe vagy más épületbe megyünk velük, tömegközlekedünk, nincs ilyen gond, jönnek szépen velünk, bent nyugodtan viselkednek, szóval nem az van, hogy nem szokták meg a zárt helyeket. A kötődéssel sem hiszem, hogy probléma lenne (jó, az egyikük eléggé egygazdás, szóval a gazdáért rajong, a többieket csak nagyon szereti).

Ha be akarod csalogatni, próbáld étellel, játékkal, hátha úgy könnyebb meggyőzni. Aki szerint egy kerti kutyával biztos nem foglalkoznak, annak üzenném, hogy fel lehet öltözni és ki is lehet menni a kutyához. Szerintem jobb is, mint a lakásban rohadni és a kutyának is több tere van.

2019. nov. 18. 19:13
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Bocs az offert de küldesz róla képet privátban? Kíváncsi vagyok hogy néz ki egy ilyen mix.
2019. nov. 18. 19:28
 13/20 A kérdező kommentje:
Küldtem :) Csak ki kell jelölnöd és bemásolnod a linkeket a böngészőbe, mert valamiért nem tette hivatkozássá.
2019. nov. 18. 21:51
 14/20 anonim ***** válasza:
0%
Bent van a 10 hós pulyád. Valszeg nem akarja, hogy a kölyök basz@@@gassa. Én megértem a kutyát...
2019. nov. 18. 22:23
 15/20 A kérdező kommentje:
Te vagy az a pszichopata tudom, lapozzunk :D
2019. nov. 19. 07:56
 16/20 A kérdező kommentje:

Amúgy meg öngól, mert pont, hogy akkor jön be jobban esetleg, hogyha meglátja a kislányt az ajtónál bent, akkor bejön hozzá, odamegy, puszilgatja, lefekszik mellé.

De ha nincs ott a látószögében akkor nem akar bejönni.

Szóval máris megdőlt az elméleted, miszerint minden kutya retteg a gyerekektől😂

2019. nov. 19. 08:05
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem érzi bent jól magát, nem "izgalmas", meg szokatlan is.

Lassan be tudod szoktatni, elsőre 5 perc, 10, fél óra, stb. Szerintem túl meleg lesz neki bent, és magabiztos kutty ezért mindig ki akar majd menni.

Az én öreg kutyám 12 évig élt kennelben. A kert is nagy újdonság volt neki, nem akart bejönni. Jött a hideg bekéredzkedett az előszobába, aztán a szobába, fokozatosan.

15éves korára mindenhova jött utánam, ezt úgy kell érteni, hogy nem tudtam wc-re, másik szobába menni nélküle. Bent nyáron 31fok volt a szobában, akkor se ment volna ki, inkább bent szenvedett. :)

A mostani ebem olyan mint a tied, bejön de nem szeret bent lenni hosszú ideig.

2019. nov. 19. 12:17
 18/20 A kérdező kommentje:
Most becsaltam a kedvenc marhafül snackjével, leraktam az előszobába neki, és vártam mit csinál, először gondolkodott, aztán kb 1 perc múlva bejött érte. Adtam neki még egyet,utána kb fél órát bent volt, jött is utánam, utána vittem ki a tiszta vizét, kijött velem, utána már kint maradt. Majd holnap is próbálom majd így :)
2019. nov. 19. 15:33
 19/20 anonim ***** válasza:
44%
Utál titeket, ez van. :)
2019. nov. 19. 19:58
 20/20 A kérdező kommentje:
Lehetséges, erre még nem gondoltam..
2019. nov. 19. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!