Pórázon nem lehet sétáltatni a kutyát, van megoldás?
Állandóan húz a kutya, de nagyon. Jelenleg olyan póráz van rajta, ami csak a nyakánál fogja. Azt hallottam, hogy a nyakon és testen levő hámmal sétáltatva szépen működik a dolog. Ha a mostani póráz szára bekeveredik a kutya hónaljához, akkor valóban lassít a kutyám. Teljesen másképp viselkedik.
Tapasztalatok ?
14-es, a túrázás nem megoldás, mert az csak most vasárnap lesz.
És akkor mi lesz a többi napon ?
Nem mehetek vele minden nap túrázni.
Meg aztán mire mennék vele. Pihen egy órát, aztán megint beindul. A kutya jobban bírja, mint én.
Voltaképp nem is én sétáltatom, hanem Ő engem. :)
16-os
Annyi mindent el tudtam már nála érni jutalomfalatokkal, hogy teljesen elégedett vagyok az eredménnyel.
1200 négyzetméteres területe van alapból ahol futkoshat egész nap.
De abban a pillanatban, hogy kitesszük a lábunkat a külterületre, akkor megszűnök létezni számára. Még rám sem néz, ha szólítom. A jutalomfalatot ilyenkor nem fogadta el még egyetlen egyszer sem. Ha betonon, aszfaltozott részen vagyunk, akkor extra húzást csinál, míg nem érünk füves részre. Csak a fű érdekli. Ilyenkor leteszi az orrát és fel sem emeli, csak, ha megint aszfaltra érünk. Ha jön szembe egy másik kutya, akkor meg csak az létezik számára.
Furcsa egy kutya. Ha hazaértünk, akkor megint jön az átváltozás, hízelgés ... stb...stb
Én nyáron a Balatonnál túráztam a kutyámmal, pár napot töltöttünk ott, minden nap mentünk valahova, Badacsony, Tihany, hajókáztunk, strandoltunk, utána egy hétig ki volt nyúlva.
A te kutyádnak is lehet, hogy hasonló kéne, nem kell minden nap, de a hétvége legyen intenzív, sok inger, sok mászkálás, túra, sport, futás, agility, flyball, nagyon sok lehetőség van, sok a szervezett program, de magad is szervezhetsz... Ha megfelelően le van vezetve az energiája, könnyebben tanítható a pórázas sétára is.
Én a kutyámmal szinkronban vagyok, mikor még csak nézelődtem, odafigyeltem, hogy passzoljon az életmódomhoz és az aktivitásomhoz. Volt, aki bár tetszett, de pont azért nem is néztem meg személyesen, mert passzív kutya, és nem lehetne vele menni.
A halti jó lehet. De itt alapból nevelési probléma van.
Hiába a hatalmas udvar, ott nem fog magának rohangálni. Te sem szoktál futkosni a házban csak úgy poénból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!