Ha kicsit bolond a kutya el kell altatni? Nincs humánusabb megoldás?
Ismerősöméknek van egy pulijuk, ami mindig is kicsit bolond és agresszív volt, de úgy egyébként aranyos. Ha nem basztatod, ő se téged. De a szőrét valahogy muszáj
lenne karban tartani, ezt már többször elhanyagolták, emiatt dokihoz is vitték (összeállt a szőre, nem tudott kaksizni, rágta a szőrét, méginkább nem tudott...). Ők nem tudják kezelni a kutyát egyáltalán, nem hagyja hogy lenyírják a szőrét, így kozmetikushoz kell vinni. Viszont a kozmetikus se bír el vele, mert agresszív a kutya. Most pedig kiderült, hogy az az alom, amiből ez a kutyus jött egy olyan, hogy több testvérénél is előjött az agresszív/bolond vérvonal. A többi ilyen kutyát már elaltatták és azt tanácsolták, hogy őt is altassák el, mert idővel csak rosszabb lesz. Az tény, hogy nekik nem lenne való kutya, főleg nem egy ilyen fajta, mert totálisan nem értenek hozzá és nem tudják nevelni. Viszont szerintem ez borzalmas, hogy emiatt meg kellene őt ölni. Nincs erre valami jobb megoldás?
Minél előbb el kéne venni a gazdáitól, ők nem értenek hozzá.
Egy ilyen esetekkel foglalkozó kiképző kell neki ő helyre tudná hozni.
Nem megölni kellene, hanem normális gazdát keresni neki, aki ért a kutyákhoz, azon belül a terelőkutyákhoz.
Semmi baja annak a kutyának, azon kívül, hogy nem jól nevelték fel.
Igen, én is el vagyok ájulva a kutyáktól, tisztelem őket a hűségükért, önfeláldozásukért stb., stb., stb.
Viszont érdekel egy olyan véleménye mint amilyen te vagy. Nem érzel lelkiismeretfurdalást amikor kidobsz az út szélére egy kutyát?
Egy érző lény, fáj neki a fizikai bántalmazás, illetve lelkileg sérülékenyek, ragaszkodnak gazdáikhoz, a helyhez ahol éltek, és nem is értik mért kerültek adott esetben az út szélére.
Tehát röviden még egyszer, érzel bármi megbánást, vagy bár ne kéne a saját felelőtlenséged miatt tönkretenni egy másik élőlényt?
Ennek nagyon örülök, viszont óriási tévedésben vagy.
Azt elhiszem, hogy nem jutottál olyan szintre egy kutyával se, hogy a példánál maradjunk Téged válasszon a kolbász helyett, de biztos lehetsz benne, hogy más igen.
Falkaállat ez igaz, szükség van szabályokra, nevelésre, de ezt Te se hiszed el, hogy nem gondolkozik, nincs honvágya, meg amiket írtál. Akkor nem láttál menhelyre betett kutyát aki szó szerint belehal a családja elvesztésébe. Vannak fajták akik KÖNNYEBBEN viselnek gazdaváltás, mint pl. a német juhász(ezért is jó munkakutyák), de több évi erős kötelék itt se bontható.
Nem gond számomra, hogy nem szereted a kutyákat, de hidd el nekem minden rosszindulat nélkül mondom nem értesz, és nem tudsz róluk semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!