Ez kutyatartóknál megszokott/normális?
elősször:- férfi vagyok (az apuka)
masodszor:- ezzel h lehet hergelni barkit is?
miért lenne kamu? Attol h te még nem találkoztál ilyen emberrel igen is létezik
Neki a kutyája a gyermekei. Úgy szereti, védi, óvja, mint te a gyerekedeid.nem mondom, hogy ez így normális, de teljesen jogos volt a reakciója.
Te is kiakadtal volna, ha valaki így beszél a gyerekeiddel v bántja őket.
Ha odamesz az otthonába, akkor az ő szabályait tartsd be.
Nyílván a te házában nem vagy köteles engedni a kutyákat, de a sajátban ő a főnök és neki van igaza.
Nyilván nem normális. Én feltétlen azzal sem értek egyet, hogy "az ő háza az ő szabályai" alapon összeugrálnak titeket a kutyák. Nekem két kutyám van, "az én házam az én szabályaim" szerint az én ágyamban alszanak, megnyalhatják az arcomat, de ha vendég jön, különösen kisgyerekkel, akkor a helyükre küldöm őket és várnak a sorukra, amíg a vendég úgy nem dönt, hogy üdvözli őket, nem ugrálhatnak fel, egyszerűen a vendég helyében én sem örülnék neki, másrészt rettenetes lenne az a káosz, amikor a kontrollálhatatlan örömködésben a vendég esetleg még a kabátját sem tudja kényelmesen levenni.
Szóval én is nagy állatbarátnak tartom magam, szeretem a kutyáim, abszolút társállatként, szinte családtagként tartom őket, de vannak szabályok még ha nem is sok, és ami szerintem a legfontosabb, hogy folyamatos kontroll alatt tudom tartani őket és mindig szem előtt tartom, hogy az ő szabadságuk addig terjed, amíg az másoknak nem okoz semmilyen problémát.
Ez különösen fontos szerintem kisgyerekeknél, egy kisgyereknek nem tudod elmagyarázni, hogy csak szeretetből borítja fel, nyálazza össze az arcát, nem tudja ösztönösen, hogy hogyan nyúljon egy kutyához, aki sokszor majdnem akkora mint ő, tehát még kicsit félelmetes is lehet és úgy gondolom, hogy az állatbarátoknak az is kötelessége, hogy ne traumatizáljanak annyira egy gyereket, hogy az utána esetleg rettegjen az édes kis anyaszemefénye kutyuskától.
Egyébként meg ebben az esetben én felhagynék a szorosabb kapcsolat kialakításával a nagynénivel, igen, vannak ennyire antiszociális emberek, akiknek ennyire nincs szükségük más emberek társaságára, valahol ez nyilván teljesen egészségtelen, de ettől függetlenül ezt is tiszteletben kell tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!