Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Pórázon nem lehet sétáltatni...

Pórázon nem lehet sétáltatni a kutyát, van megoldás?

Figyelt kérdés

Állandóan húz a kutya, de nagyon. Jelenleg olyan póráz van rajta, ami csak a nyakánál fogja. Azt hallottam, hogy a nyakon és testen levő hámmal sétáltatva szépen működik a dolog. Ha a mostani póráz szára bekeveredik a kutya hónaljához, akkor valóban lassít a kutyám. Teljesen másképp viselkedik.

Tapasztalatok ?

2019. nov. 15. 12:20
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
98%
Kutyaiskola.
2019. nov. 15. 12:24
 2/20 anonim ***** válasza:
97%

Nem fizikailag kell megakadályoznod a kutyát abban, hogy húzzon. Hanem meg kell neki tanítani, hogy a húzás az egy nem kívánatos viselkedésforma.

Nem tudom, milyen kutya, de ha erősebb, nagyobb, akkor fizikailag nem is tudod megakadályozni. Egy kisebb kutyánál pedig a kutya egészségére is káros lehet, ha folyton húz.

Emellett a séta örömét drámai mértékben csökkenti a gazda számára.

De ami a legfontosabb, a húzás nem egy fizikai probléma elsősorban, hanem annak a jele, hogy valami nincs teljesen rendben a kutya-gazda viszonyban. Ezt kell orvosolni elsősorban.

Erre több módszer is van, és nem mindegyik működik minden kutya-gazda páros esetében, én két dolgot javasolnék: (1) olvass el lehetőleg több kutyaneveléssel foglalkozó könyvet, és válassz egy neked szimpatikus módszert, (2) menj el egy neked szimpatikus módszerrel dolgozó kutyaiskolába, kutyástól. Ez utóbbi a drágább, de gyorsabb és célravezetőbb módszer.

2019. nov. 15. 12:33
 3/20 anonim ***** válasza:
95%
Menj kutyasuliba. Látszóag egyedül kevés vagy ehhez
2019. nov. 15. 12:40
 4/20 anonim ***** válasza:
48%

Lehet, hogy segít a hám, de az is lehet, hogy még jobban fog húzni. Mennyire rövid a póráz? Lehet, hogy ha egy kicsit hosszabbra engeded, és hagyod, hogy szaglásszon, akkor kevésbé fog húzni. Lehet, hogy a kiengedős szalagos póráz a megoldás, mert akkor nem idegeskedik, hogy elszalaszt egy érdekes szagot. A húzós kutyák általában túl vannak pörögve, a gyakori séta és lefárasztás is segíthet.

Én egyébként jártam a kutyáimmal kutyaiskolába, gondosan neveltem őket, de húzós kutyát sose sikerült igazán leszoktatni a húzásról, inkább csak kompromisszumot kötöttem vele a fenti módokon. Vagy egyszerűen nem vettem pórázra, és szabadon jött mellettem, úgy nagyon szófogadó volt. De pórázon rögtön húzott.

2019. nov. 15. 12:47
 5/20 anonim ***** válasza:
28%
Ez a kutyaiskolás dolog annyira jól működött, hogy az én kutyám azóta akkor nem húz ha virsli van a kezemben. Vagy amikor már futottunk eleget és fáradt. A vicc az volt amikor az oktatócsaj jött a sablonproblémáival (magpróbált a sablonjaiból valamit ránkmagyarázni) a kutya meg közben hátsónharapta, persze csak játékból.
2019. nov. 15. 12:57
 6/20 anonim ***** válasza:
96%
Ha tudod, miért húz, akkor lehet rá megoldást keresni. Nincs sablon megoldás minden kutyára, én is sokat olvastam erről, próbálkoztam is. Mentettem van, 2 esetben húz nagyon: 1. ha macskát lát, 2. ha kajaszagot érez (például van a közelünkben egy kifőzde, ahol már korán reggel kezdenek főzni). Lehet, hogy korábban ezek a szimatok az életben maradását jelentették, és ez maradt meg benne. A macskás dologgal már szépen haladunk, a kajaszag még kihívás.
2019. nov. 15. 13:05
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Tudom hogy nincsenek sablonok. Nekünk mindenre izgatott ami mozog. Erre azt akarta ráhúzni, hogy be akar jönni a melegre, mert ilyenkor bevittem, hogy a szomszédokat ne idegesítse. Persze ez nettó marhaság volt mert a mi kutyánk utál bent lenni. Nálam akkor húz ha izgatott hogy megyünk, meg persze ha macska vagy sün jön.
2019. nov. 15. 13:48
 8/20 A kérdező kommentje:

Az esetemben abszolút az izgatottság dominál.

A kutya alapból nagyon impulzív, eszméletlen nagy a mozgásigénye. Volt, hogy ott ültem 3 órát a kutyafuttatóban és figyeltem, ahogy a többi kutyával játszik. Haza vittem , azt hittem, hogy most lenyugodott, de mikor mondtam neki, hogy megyünk sétálni,azonnal felpörgött. Mint egy duracell nyuszi. Engem az lep meg, hogy ha a hóna alatt van a póráz, akkor meg sem próbál húzni, csak akkor mikor megfeszül a póráz a nyakán. Minél jobban feszül, annál jobban menne előre. Van, hogy túlhúzza és elkezd köhécselni. Kiköhögi magát és megint nekifeszül. Kb 20 Kg-os kutya, elbírok vele, csak ez így nem az igazi. Ha impulzusszerűen pár rövidet rántok a pórázon, akkor egy kicsit abbahagyja, de pár másodperc és már megint tiszta erőből belefekszik a húzásba. Fojtó nyakörvet nem erre találtak ki véletlenül ?

2019. nov. 15. 15:20
 9/20 A kérdező kommentje:

Ja írta valaki a hosszabb pórázt.

Sajnos ezt nem tudom nála megtenni, mert elég ha valaki hozzá szól, vagy nyúl feléje, abban a pillanatban játékból megy feléje. Mindenkit a játszópajtásának tekint. Nem hagyhatom, hogy ráugráljon mindenkire. Túl barátságos mindenkivel.

Minden kutyával jól kijön, sosem keresi a bajt. Sünök, egerek , macskák , mind mind haverok.

2019. nov. 15. 15:38
 10/20 anonim ***** válasza:
Ez érdekes. Kipróbálom a hámot. Eddig azt hittem, ha a nyakánál húz, akkor hámmal még inkább.
2019. nov. 15. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!