Írnátok pár példát egy-egy barf menüs vacsira?
Tudom, hogy sok minden fent van az interneten, de én most arra lennék kíváncsi, amit ti szoktatok adni egy-egy etetésre. Milyen hús, csontos és belsőség, milyen egyéb dolgokat adtok még. Mondjunk 3 vacsit leírnátok?
Légyszi, köszi:)
mai vacsora: lólép, nyuszivese, kacsahús, kacsacsontos
holnapi: marhaszív, marhahús, pulykacsontos
szerda: hal, pulykacsontos
Nekünk az arány így állt be:
50% színhús
10% belsőség, ennek a fele valamilyen máj
40% csontos - ha húsosabb, zsírosabb (pl. farhát), ha nem (pl. nyak) akkor kevesebb
Ezen felül 50g zöldség reszelve vagy marha/bárány zöldpacal, de ez iszonyatosan büdös, úgyhogy nem gyakran szoktam adni.
Heti 2-3 alkalommal fürj tojást is kap, de nem rendszeresen.
Illetve ehhez szoktak még pluszba jönni az étrendkiegészítők kúraszerűen: lazacolaj + sörélesztő a szőrre, zöldkagylópor, kollagén + csipkebogyópor ízületekre, spirulina emésztésre és immunerősítésre.
A színhús az marha, kacsa, szarvas vagy bárány szokott lenni, ezek általában barfshopos vagy valamilyen más állateledeles nyesedékek, esetleg ha találok hentesnél viszonylag jobb áron, akkor marhalábszár, marha nyak, kacsacomb vagy szárnytőhús. Egyszer próbálkoztam kecskével is, de az olyan borzasztó büdös volt, hogy annyira nem erőltetem :D Egyébként nagyon aktív, rengeteget mozog, ezért a zsírosabb vörös húsok váltak be leginkább, a csirkétől és pulykától nagyon lefogyott az elején.
A belsőség: marha tőgy, marha lép, nyúl vese, bárány belsőség mix, marha máj, csirke máj, nyúl máj
A csontos: csontos darált nyúl, csirke farhát, házilag klopfolt kacsanyak - nyúlnál nagyobb állat csontját nem szoktam adni, maximum fogtisztításra olyat, amit biztosan nem tud megenni: marha velős csont vagy ritkacsont, de ezeket tényleg csak ritkán kapja és nem számolom az étkezés részének.
Zöldségből mindent reszelve kap: cukkini, kígyóuborka, sárgarépa, édesburgonya, sütőtök, cékla
A különlegesebb, drágább húsokat a barfshop-ban veszem, a többit hentestől, piacon.
Arra mindig figyelek, hogy egyszerre 2 állatnál több ne legyen a tálban, így nem szokott mindig nagyon változatos lenni, leginkább a belsőségek variálására figyelek.
1. menü:
250g marha nyesedék (barfshopos),25g marha máj, 25g marha tőgy, 200g csirkefarhát, 25g sárgarépa, 25g cékla
2. menü:
250g kacsa szárnytő hús (a szárnytőcsont nagyon erős, de azt lehet viszonylag elérhető áron kapni piacon, ezért arról szoktam lefejtegetni a húst, ez elég macerás), 25g nyúlmáj, 25 g nyúl vese, 200g darált csontos nyúl
3. menü:
350g marha nyesedék (barfshopos),25g marha máj, 25g marha lép, 100g klopfolt kacsanyak, 50g marha zöldpacal
Jelenleg kiegészítőnek sörélesztőt és lazacolajat kap 8 hétig, előtte volt az ízületvédős kombó.
Elég érzékeny gyomrú, mindent csak nagyon fokozatosan tudtam bevezetni, halnapunk egyelőre még nem volt, most az a következő, hogy azt bevezessük. Szerencsére nem allergiás semmire, budapesti vagyok és minden könnyen elérhető, de még így is sokkal drágábban jön ki, mint egy prémium táp, egyelőre még én is sokat kísérletezek, hogy mit hol érdemes venni, viszont másfél év keserves próbálkozás után (egyszerűen minden táptól nagyon beteg lett) végre jó a gyomra, szép és egészséges, ezért semmiképp nem váltanék vissza a tápra, valószínűleg nem is bírná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!