Szeretnék egy őrző-védő kutyát, akivel komoly eredményeket lehet elérni agilityben. Ötletek?
Van egy óriás schnauzerünk, ő már 12 éves, de hiába kap vitamint, gyógyszereket az állapota napról-napra rosszabbodik. :(
Vele nem sportoltunk, akkor még kicsi voltam. Következő kutyának a szüleim ugyancsak öv kutyát akarnak, de én olyat, amelyikkel komoly eredményeket lehet elérni agilityben.
Öv-re is járnék vele.
Malinois nagyon tetszik, csak őt nem merném bevállalni.
Esetleg óriás schnauzer ugyancsak, milyen eredményeket lehet vele elérni agilityben?
Jó lenne, ha ajánlanátok más fajtákat is.
Amúgy kertes házban élünk, de kint lakna. Esetleg bejárással.
Köszi a kielégítő válaszod!
Versenyszinten gondoltam.
Nem érdemes összekeverni két különböző "funkciót",
el kell dönteni valóban mire is szeretnéd használni a kutyát, ha versenyezni szeretnél akkor border collie, vagy mudi szerintem kitünő választás lehet és hobbiból még jelezni is fognak otthon.
Ha jó Ö-V kutyát szeretnél nevelni akkor + keress egy arra alkalmas fajtát és külön foglakozzál vele és legalább 1-másfél éves koráig csak alapengedelmességre tanítsd, csak utána -ha teljesen stabil- akkor kezdjetek bele a szakirányú kiképzésbe(németjuci, dobi, roti ...)
22:08 vagyok :)
A három magyar terelőkutya közül tényleg a mudi a legalkalmasabb erre, a puli a nagy szőre miatt, a pumi pedig a komolytalansága miatt kevésbé, de ők is nagyon jók! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!