Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szeretnék egy őrző-védő...

Szeretnék egy őrző-védő kutyát, akivel komoly eredményeket lehet elérni agilityben. Ötletek?

Figyelt kérdés

Van egy óriás schnauzerünk, ő már 12 éves, de hiába kap vitamint, gyógyszereket az állapota napról-napra rosszabbodik. :(

Vele nem sportoltunk, akkor még kicsi voltam. Következő kutyának a szüleim ugyancsak öv kutyát akarnak, de én olyat, amelyikkel komoly eredményeket lehet elérni agilityben.

Öv-re is járnék vele.

Malinois nagyon tetszik, csak őt nem merném bevállalni.

Esetleg óriás schnauzer ugyancsak, milyen eredményeket lehet vele elérni agilityben?

Jó lenne, ha ajánlanátok más fajtákat is.

Amúgy kertes házban élünk, de kint lakna. Esetleg bejárással.

2010. júl. 17. 23:10
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

hááát...Öv kutyának nem ajánlanák erős izomzatú kutyát...

persze birják rendesen...de most staffra gondoltam..bullterrier... stb.. én dobermannt ajánlok de ahoz nagyon nyugtatni kell és rendesen nevelni..bár sztem az öv tanfolyam és agility együtt .. :/

egyik percbe még bottal vágják és harap egy embert...másik percben meg ugrálnia kell akadályokon..jól kell beosztani .. (:

2010. júl. 19. 17:07
 12/26 anonim ***** válasza:
0%
Aki 09:19 kor irta a választ az oly nagy hülyeséget írt nem tudom hogy mér fikázza le a dobermannt mikor nagyon jó agiliiben jó nem tagadom hogy a belga nagyon jó agilitiben de akkor sem kéne fikázni a dobermannt ja és amúgy a német juhász is jó de egyébként meg mindennél jobb agilitis kutya a border coli.
2010. júl. 19. 17:11
 13/26 anonim ***** válasza:

9.19 vagyok...

Nem fikázom, csak tényeket mondok. Ahogy egy retrieverrel nem fogsz elérni semmilyen KOMOLYABB őv eredményt...így egy dobival sem fogsz versenyeket nyerni agilityben. Nehéz elfogadni??? Miért? NEM az intelligenciáját, észbeli képességeit stb kérdőjelezem meg. De testfelépítésével nem tud komolyabb eredményeket elérni!

Vagy akkor tisztázzuk h mik a komolyabb eredmények. Ha az h a kutya maximálisan figyeljen rád a pályán, magához képest teljesítsen maximálisan vagy az h versenyeken eredményes legyen?? Nem mindegy. Mert az előbbiben jó lehet egy dobermann vagy egy snaci is, de ha a második is fontos, akkor mali.

2010. júl. 19. 18:55
 14/26 anonim ***** válasza:
Jah és nem az volt a kérdés h melyik a legjobb agilitys kutya, hanem, h egy jó őrző-védő kutya akivel EREDMÉNYESEN lehet agilityzni -> border soha nem lesz jó ŐV kutya -> marad a belga és azok közül is talán a legjobb választás a malinois.
2010. júl. 19. 18:57
 15/26 anonim ***** válasza:
0%
border collie a lejobb agilitys :)
2010. júl. 19. 19:16
 16/26 anonim válasza:
én is a dobermannt mondanám nekem már 6 éve van ilyen kutyám nagyon jó öv kütya. De agilityben nagyon szép eredményeket értünk el mióta meg van
2010. júl. 19. 19:21
 17/26 anonim ***** válasza:
0%
ömm, az uszkár a borer collie után a legjobb agalytis, ez tény és való, valamint jó házörző
2010. júl. 19. 21:58
 18/26 anonim ***** válasza:
46%

Na, most engem biztos, hogy le fogtok pontozni, de nem érdekel különösebben!

ÉN A PULI, PUMI, MUDI FAJTÁKAT AJÁNLANÁM FIGYELMEDBE!

Eredetileg terelőkutyák, nem pedig őv-k, de hallottam már ezekről a fajtákról, hogy ebben a sportákban szépen teljesítettek! Nagyon okosak, fürgék, agilisek, ezért agilityben kiváló erdeményeket érhetsz el velük!

Aki nem hiszi, nézze meg:

http://www.youtube.com/watch?v=Y8-fedJaxLY

A videón két puli látható, ha valaki nem ismerné meg a fajtát :)

Jól motiválható kutyák, szeretnek a gazdi kedvében járni. Lehet, hogy nincs bennük akkora erő, mint egy nj-ben, egy malionisban, vagy egy dobiban, de állítom, hogy okosabbak, az állományuk egészségesebb (a magyar fajták nincsenek túltenyésztve!), és nem utolsó sorban, a miénk!

2010. júl. 19. 22:08
 19/26 anonim ***** válasza:
Mudi ;) Kiváló agilitys egyre elterjedtebb agilityben külföldön is nagyon ismert és kedvelt fajta és örv-ben is nagyon jók
2010. júl. 19. 22:50
 20/26 anonim ***** válasza:

19.21: a szép eredmény alatt mit értesz? Verseny eredményeket?

http://www.youtube.com/watch?v=3OweIbSkr_E&feature=related

Például ő nagyon szépen dolgozik, de sajnos ezzel a sebességgel nem tud helyezést elérni (-> versenyszinten eredményes lenni) egy erősebb mezőnyben.

Egy biztos, én agilityre nem vennék dobermannt (se snacit, se nj-t se semmilyen nagyobb termetű őv kutyát)

21.58: az uszkár valóban jó agilitys kutya, de nem éppen az óriás változata, hanem a közép és a törpe. Nagy különbség!

De mindenki olyan kutyát vesz agilityzni amilyet akar.

(a kérdés h olyanok miért okoskodnak akik agility versenyt leginkább kívülről látnak...)

De példának okáért itt van a hétvégi European Openre benevezett kutyák - fajták szerinti rendezése... Aki erre a rangos versenyre kijut, ő már eredményesnek nevezheti magát az agilityben. A konzekvenciát mindenki levonja magának. :o) (aki meg az ilyenen megsértődik, azzal nem tudok mit kezedeni)

[link]

2010. júl. 19. 23:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!