Kutyáknál epilepszia?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Milyen tünetek mutatkoznak meg egy epilepsziás rohamnál? Nekünk tegnap volt sajnos nagy valószínüleg. Nagyon megilyedtem! Hívtam is az állatorvost, aki kijött, de addigra már megszüntek, az ideg összehúzódások.(kau). Az állatorvos azt mondta, hogy valószínű epilepszia, ha esetleg újra jelentkezne, vigyük be a legközelebbi ügyeletre. Nagyon megilyedtem, nem merek itthonról elmozdúlni, nagyon féltem ahogy a 60kgos kutya oldarra esett és magatehetetlenül görcsben nyáladzott... odabújtam hozzá, és sírva mondtam neki nem lesz semmi baj. Próbáltam egyhelyben tartani, ne ficánkoljon. Kb 5perc alatt elmúlt a görcs, de nem engedtem felállítani. Az orvos meg sem nézte, állítólag ez nem fáj neki, mondta ő... ha esetleg lesz még ilyen vigyük el orvoshoz. Van itthon vitamin(multivitamin) kutyáknak, adtam neki. Esetleg valami tanács, hogy ha esetleg megint mutatkozna a görcs?!2019. nov. 5. 07:59
11/13 anonim válasza:
Ha már ilyen formában jelentkezett az epilepszia, akkor máskor is lesz. Lehet, hogy ez már nem is az első volt, csak nem voltál otthon. Az is lehet, hogy most egy hónapig, vagy félévig nem lesz, utána lesz, aztán vagy fogsz róla tudni, vagy nem, mert nem leszel éppen otthon.
Tényleg kezdd el a vizsgálatokat, mert ebből nem fog meggyógyulni, legfeljebb gyógyszerekkel tünetmentessé lehet tenni. Ha nem kap gyógyszereket, egy nagyobb vagy sűrűbb rohamok esetén szívrohamot fog kapni.
12/13 anonim válasza:
13/13 anonim válasza:
Angol cocker spánielem 15 évig élt epilepsziásan. Ő nem kapott rá gyógyszert, mert ritkán volt rohama. Nem nagyon zavart be az életünkbe igazság szerint a betegség. Ha rájött a roham, elmúlt, addig vigyáztam rá. De nem fogtuk fel tragikusan. Lehet, hogy ezért élt sokáig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!