Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért híresztelik az emberek...

Miért híresztelik az emberek azt, hogy az amstaffok veszélyesek?

Figyelt kérdés
Annyira értetlenek és befogadó képtelenek az emberek bizonyos dolgokkal kapcsolatosan, hogy az valami őrület. Nem egy ismerősömet “zavarja,” hogy staffim van, és képesek velem vitába szállni, hogy a kutyám igenis meg fog vadulni. - Amit persze kétlek, ugyanis kenyérre kenhető, jámbor kutyus. Az már más téma, hogy vannak kutyatámadások, (pitbull, rottweiler, dobberman, stb fajták) de abba miért nem gondol bele senki, hogy az ember teszi őket veszélyessé? A nemtörődömség, a bántalmazás és a nevelés hiánya miatt van ez. Az emberek is képesek úgymond megvadulni, ha éppen úgy vannak nevelve... Ahányszor végig megyek az utcánkban, az összes kutya kivétel nélkül ugat. Velünk szemben van kettő pit, és meg se mukkannak, ott ülnek és figyelnek, csenedesen. Olyan nyugodtak és okosak, öröm nézni Őket. Van, hogy benyúlok megsimogatni, hagyják azt is, szétnyalják a kezemet. :) Az én kutyám ugyanilyen, bár Ő még csak 8 hónapos. Valamiért rosszul esik nekem, ahányszor úgy beszélnek erről a fajtáról, mint valami vadállatról. Olyan, mintha engem bántanának vele... Miért jó az embereknek, ha elítélnek egy állatot csak azért, mert van ereje?
2019. nov. 1. 20:02
1 2 3
 11/22 Lizolu ***** válasza:
86%

Mert közülük kerülnek ki a legagresszívabb kutyák.

Azok akik kifejezetten vadítják ,mert élvezik ha szétszed egy macskát vagy kutyát valószínű nem yorkit fog venni.

2019. nov. 1. 22:00
 12/22 anonim ***** válasza:
21%

Mert gladiátor kutyák erre lettek kitenyészve, egyszer elpattan benne valami és kampec.

Nem hobby kutyának való.

2019. nov. 2. 05:03
 13/22 anonim ***** válasza:
#5: Legalább írd le helyesen 😂😂
2019. nov. 2. 08:55
 14/22 anonim ***** válasza:
79%
Attól hogy azok a kutyák csendben vannak még nem jelenti azt hogy veszelytelenek. Én ha itt sétáltatom a kutyám a kis tacskó méretű honaljcirkalok egyből elkezdenek csattogni. A rottweiler viszont egy hang nélkül oda szalad a kerítéshez és maximum morog de nem ugat, viszont a testtartasan látni hogy ha tehetne szettepne a kutyámat. Amúgy jó hülye vagy hogy benyulkalsz más keritesen kutyát simogatni. Az én kutyamrol is tudom hogy nem bantana senkit de ha valami idegen benyulkalna simogatni hát nem tenne zsebre amit kap. Mert ÉN tudom hogy nem bánt, MÁS nem tudhatja. Erről nagyon gyorsan szokjal le.
2019. nov. 2. 10:51
 15/22 A kérdező kommentje:
14# Ismerem a szomszédunkat, a kutyáit is...
2019. nov. 2. 11:00
 16/22 anonim ***** válasza:
93%

A fajtával nincs gond, ahogyan előttem sokan leírták, de sajnos ezek a kutyák jellemzően agyatlan izompacsirták kedencei, vagy éppen nem idén barnult idióták kedvencei, mert erős testfelépítésű és lehet félelmet okozni vele. Na innentől jön a képbe, hogy ezeknek az embereknek még egy civavát sem adnék, nem, hogy Staffit.

Azthiszem ezzel mindent elmondtam. Ameddig barmok, hozzánemértő idióták tartják jellemzően a fajtát, addig sajnos ez a kutya fogja vezetni a kutyatámadások statistikáját. De egyre több a bajos Német Juhész is, pont ezen okból, bár ott meg az NJ szuper családi kutya felkiáltással van gond. amikor az asszony és a férj 30 percre néz rá a kertben a csodás Német Juhászukra, aztán a kutya jobb esetben szétszedi a kertett, rosszabb esetben rátámad az idegenre, a vendég gyerekre, mert senki sem tanította, szocializálta. Az emberek nem veszik figyelembe, hogy az adott fajta nem éppen nekik való. :(

2019. nov. 2. 12:45
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Mert ijesztőek és még mindig sokan olvasnak Blikket vagy hasonló szennylapokat, ahol akkor is kiírják, hogy harcikutya nyírta ki a családot, ha köze nem volt a "harcikutyától". A shar-peitől pl.kevesen félnek.

De ha valakit megharap egy boxer (ahogy sokunkat az utcában, mert a kutya önsétáltató volt), abból nem lesz hír, mert alapvetően a boxereknek cuki pofájuk van, így az csak egy egyedi eset lehetett.

Nekem pitem van, most is 2 macska alszik rajta, baromi veszélyes, mert játék közben halálra nyálazza őket.

2019. nov. 2. 13:26
 18/22 anonim ***** válasza:
68%

Aki nem csak habzó szájjal elvakult állatvédő/"bidbúúú kutya" hanem mutat némi hajlandóságot a tanulásra, informálódásra, annak itthagyok némi olvasnivalót (kérdező, számodra is hasznos lesz)

[link]

2019. nov. 2. 19:11
 19/22 anonim ***** válasza:
60%

Én vettem a fáradságot és elolvastam a cikket. Találtam benne egy számomra érdekes részt:

"A kutyák ösztönlények, tehát, ami az eredeti ösztönükhöz tartozik, azt nem tudjuk kinevelni belőlük. Így tehát az AmStaffnál sem fogja tudni senki kinevelni belőlük azt, hogy másik kutyára támadjanak, vagy kis állatokat kapjanak el. Akik ezt az elvet vallják, azoknak általában olyan kutyájuk van, akire az adott jellemvonás nem jellemző, így természetesen “kinevelni” sem kellett belőlük azt. Minden kutya jelleme egyedi, minden egyed egy kicsivel másabb, mint a többi. Két ugyanolyan kutya még egy fajtán belül sincs. Tudjuk ugyan formálni kis mértékben a jellemüket, de teljesen megváltoztatni sosem. "

Ezek szerint mégsem alaptalan az előítéletem velük kapcsolatban.(És ezt nem a saját dicséretem miatt írtam, hanem azért, mert a két ellenünk irányuló támadásnál az amstaffok tényleg nem rám támadtak, hanem a kutyámra-itt a magyarázat)

2019. nov. 2. 19:45
 20/22 anonim ***** válasza:
0%
Több pontom hibás ez az írás...
2019. nov. 2. 20:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!