A menhelyi kutyák mennyire harapósak, veszélyesek?
Szerintem ismerkedj az új leendő munkahelyeddel, mindenképpen látogass el akár más menhelyekre is, önkéntesen vállalj sétáltatást, kérdezd meg az ottani dolgozókat mi a tapasztalatuk, mire kell figyelni. Ha teljesen ismeretlen ez a terület, nem szerencsés az első nap látni a helyzetet. Ha szereted az állatokat, menni fog, de biztos vagyok benne, hogy nem a tigrisek közé fognak szűzen bedobni. Ajánlok egy oldalt, itt fogsz találni menhelyeket, lehet majd tájékozódni. Jelenleg az állatorvosi ügyelet érhető el, ami szintén hasznos lehet a számodra.
Önkénteskedem menhelyen. Ugatnak, persze, mert fel akarják hívni magukra a figyelmet. De a kutyák döntő többsége nem harapós, nem agresszív. Ha bemész hozzá, maximum a nyakadba ugrál, összevissza nyal örömében, hogy épp vele foglalkoznak. A többi persze ugyanúgy ugat :)
A menhelyi gondozók tudják, ha egy kutya veszélyes, haraphat, oda nem fognak beküldeni, ne aggódj.
A mi menhelyünkön a kb. 100 kutyából 3 ilyen kutya van. Kenneljükre ki is írva, hogy harapósak, benyúlni, etetni szigorúan tilos. Önkéntest nem is engednek oda hozzájuk. Csak egy-két gondozó van, aki bemehet és takarít, enni ad nekik.
Ugyanannyira, mint azok, amikkel az utcán találkozol (gazdánál). Azért ugatnak, mert be vannak zárva, nincs gazdájuk, nem történik velük semmi, stresszesek, unatkoznak - az egyetlen dolog, amivel kicsit szórakozhatnak, az az ordítás. Előfordulnak persze tényleg agresszív darabok, de arról a többiek szólni fognak.
(pár évig önkénteskedtem meg dolgoztam menhelyen, úgy hidd el.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!