Kutyám miatt nem tudom rendesen kialudni magam. Mit tehetnék?
A probléma ott lehet hogy a kutyámat annyira szeretem, hogy minden szempontból magam elé helyezem.
3 éve van nálam a kutyus, még exemmel együtt hoztuk. Az alvásgondok 2 éve kezdődtek mikor szétmentünk exemmel és én egyedül mentem albiba a kutyámmal.
A következő a napirend:
Reggel fél 7-kor kelek, kutyával sétálok 6:45-fél 8 között. Utána megyek dolgozni, hazaérek, séta délután 5-től, kb 1 óra hosszát. Ez a 2 séta sima pórázas séta, mert a kutya nagy testű, sokan félnek tőle, hiába ő a világ egyik legbarátságosabb kutyája, így nem tudom elengedni. 1 kicsi futtató van a közelben, de oda sem járunk, voltam néhanyszor még mikor ideköltöztünk, de egyszerűen nem egedtek be soha a többi kutyások, merthogy nem ismerik a kutyámat és félnek. Na mindegy.
Szóval jön a lényeg. Mivel ugye szegény kutyus 9 órát van egyedül napközben, ennyit kell kibírnia pisi nélkül,ezért az éjszakai sétát minél jobban ki szoktam tolni, 11-éjfél közé. Ráadásul ilyenkor már kb senki sincs kinn, így el tudom engedni, szabadon rohangászik, labdázunk. Viszont. Én már rendszerint 9-fél 10 fele bealszok (van hogy már 8kor),egyszerűen képtelen vagyok tovább fenn maradni, így viszont mindig felriadok magamtól 11 után, hogy Úristen nem vittem le a kutyát, lemegyek vele, majd utána már nem tudok visszaaludni, minimum 1 órát forgolódok. Ma éjjel is valamikor hajnal 3 fele tudtam csak elaludni. Nem tudom ez mennyire teszi tönkre a szervezetem. De hát mit tehetnék? Este 9-kor még nem akarom levinni sétálni, mert az túl korai lenne, és akkor még szintén nem tudnám elengedni.
Van erre valami megoldás? Egyébként a reggeli felkeléssel nincs semmi gondom, nem vagyok fáradt, hétvégente sem tudok fél 8-nál tovább aludni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!