Kutyám miatt nem tudom rendesen kialudni magam. Mit tehetnék?
A probléma ott lehet hogy a kutyámat annyira szeretem, hogy minden szempontból magam elé helyezem.
3 éve van nálam a kutyus, még exemmel együtt hoztuk. Az alvásgondok 2 éve kezdődtek mikor szétmentünk exemmel és én egyedül mentem albiba a kutyámmal.
A következő a napirend:
Reggel fél 7-kor kelek, kutyával sétálok 6:45-fél 8 között. Utána megyek dolgozni, hazaérek, séta délután 5-től, kb 1 óra hosszát. Ez a 2 séta sima pórázas séta, mert a kutya nagy testű, sokan félnek tőle, hiába ő a világ egyik legbarátságosabb kutyája, így nem tudom elengedni. 1 kicsi futtató van a közelben, de oda sem járunk, voltam néhanyszor még mikor ideköltöztünk, de egyszerűen nem egedtek be soha a többi kutyások, merthogy nem ismerik a kutyámat és félnek. Na mindegy.
Szóval jön a lényeg. Mivel ugye szegény kutyus 9 órát van egyedül napközben, ennyit kell kibírnia pisi nélkül,ezért az éjszakai sétát minél jobban ki szoktam tolni, 11-éjfél közé. Ráadásul ilyenkor már kb senki sincs kinn, így el tudom engedni, szabadon rohangászik, labdázunk. Viszont. Én már rendszerint 9-fél 10 fele bealszok (van hogy már 8kor),egyszerűen képtelen vagyok tovább fenn maradni, így viszont mindig felriadok magamtól 11 után, hogy Úristen nem vittem le a kutyát, lemegyek vele, majd utána már nem tudok visszaaludni, minimum 1 órát forgolódok. Ma éjjel is valamikor hajnal 3 fele tudtam csak elaludni. Nem tudom ez mennyire teszi tönkre a szervezetem. De hát mit tehetnék? Este 9-kor még nem akarom levinni sétálni, mert az túl korai lenne, és akkor még szintén nem tudnám elengedni.
Van erre valami megoldás? Egyébként a reggeli felkeléssel nincs semmi gondom, nem vagyok fáradt, hétvégente sem tudok fél 8-nál tovább aludni.
Én gyanítom, hogy te nem a kutya miatt vagy kifáradva.
Nekem is van kutyám, teljes munkaidőben dolgozom bejárós munkahelyen, plusz van távmunkában egy másodállásom, egyedül élek, tehát ott a háztartás, a lakással kapcsolatos teendők, vannak időnként felkéréseim fusi melóra, sportolok, amikor az egészségem is rendben van (a kutyával is, ő is igényli, otthon viszont szeret lustálkodni). Korábban kelek, mint te, ha sok a teendő, volt már, hogy éjfél után kerültem ágyba. Mégis jó alvó vagyok egy ideje, és ennek annyi a titka, hogy kiegyensúlyozottak a napjaim.
Nálad valami kibillent, azt derítsd fel, és keress rá megoldást. Kutya nélkül is ugyanilyen kimerült lennél. Volt olyan időszakom, amikor hasonlóképp voltam, mint most te, és akkor még nem volt kutyám, más volt a baj.
“Most lehet, hogy én csinálom rosszul”
Igen, te csinálod rosszul. De nagyon rosszul.
“de én meló előtt reggel negyed 7 körül viszem le a kutyát, aztán meló után 5 körül, akkor elengedem a futtatóban, hadd rohangáljon, intézzen el mindent és másnap reggelig simán bírja.”
Hát vagy nem is olyan simán. Kellett már neked hosszú ideig visszatartani, pl utazás közben? Kibírtad, de rossz volt. Csóri kutya nem tudja elmondani, hogy vidd már le, mert iszonyatosan erős már az inger, konkrétan fáj visszatartania. Nem igaz, hogy ennyire gonosz módon bánsz szegény kutyáddal, legalább 10 percre vidd le mielőtt lefekszel aludni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!