Hiányzó oltás egy fél éves kölyöknél?
Vettünk tenyésztőtől egy fél éves kölyköt (nem szaporító) törzskönyvvel. Elmentünk az itteni állatorvoshoz, és átnézte az oltási könyvét. Mindent szépen megkapott, viszont a kombinált ismétlést nem. (2 hónaposan kapta meg az elsőt, utána már csak a veszetség ellenit előző hónapban). Nem értem mi történhetett, mivel előtte és utána minden oltása megvolt, illetve kullancsra is kapott gyógyszert, 4x féreghajtva, nem hiszem, hogy a tenyésztő akart ezen spórolni, inkább orvosi hibának tűnik.
A doktornőnk most beadott neki egy kombináltat, biztonság kedvéért berendelt minket 2 hét múlva egy ismétlésre. Addig is viszont sétáltatnunk kell a kutyát, más kutyához nem engedjük. Szerintetek így megbetegedhet ha a két kombinált között 4 hónap telt el? Igazából nem is értem miért nem került beadásra 2 héten belül az ismétlő... :/
Próbáljátok olyan helyen sétáltatni, ahol minél kevesebb a kutya, ne vigyétek be futtatóba, meg a legtipikusabb sarki susnyába, ahol mindenki megáll. Csökkentsétek minimálisra az esélyét hogy más kutya után felnyaljon valamit. Szerintem nem lesz baj.
Amúgy nekem az a tippem inkább, hogy a matrica maradt ki, ha több kölyköt oltottak egyszerre (gondolom az egész almot), esetleg összekavarodtak a könyvek vagy ilyesmi. Ha a későbbi oltások rendben vannak, akkor a dokinak feltűnt volna, hogy ismétlőn nem voltak egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!