Kutyával vonatra oltás nélkül?
Van egy kölyök kutyám a menhely április 15re saccolta be a születését.
Már kapott 2 pavrot és 2 kombináltat az utolsó kombit a chipjével együtt kapta meg így veszteséget nem kapta meg. A doktor úr csak 26-án tud fogadni minket újra mert szabin van.
Viszont én holnap szeretnék vele városba utazni vonattal. Lehet emiatt valami probléma a vonaton. Odafele akár mondhatnám azt is, hogy ép oltásra megyünk (nem szívesen hazudnák de ha muszáj) de vissza felé ha ugyanaz a kalauz lesz gáz lenne.
Kutyasulit látogatnánk meg és kutyaovis első foglalkozásunkra mennénk.
Veszettség elleni oltás nélkül a kutyaiskola nem fogja fogadni. Legalábbis én többet is körbe kérdeztem, mindenhol kellett.
Amúgy 26-a az jövő hét hétfő, ezt a pár napot már kibírod.
Oviba muszáj mennünk mivel elég domináns és itt 3 hónapos kortól fogadják őket és egy 3 hós kölyöknek nincs még veszettség oltása ugye.
Sulival csak konzultálunk már várnak minket hetek óta levan egyeztetve az időpont.
Utazást bírja nagyon jól. És szeretne már játszani kolykokkel is mivel nálunk falun nem igen van kölyök kutya akivel tudna játszani.
Várok szívesen még hétfőig de nem szívesen mondom le a sulit ha már ennyit egyeztetünk már nagyon várnak minket.
Van itt egy szabályzat:
"A kutya tulajdonosa köteles az állat egy évnél nem régebbi keletű, veszettség elleni oltási bizonyítványát magával vinni, és azt kérésre felmutatni. A három hónapnál fiatalabb kölyökkutya esetében – ha életkora egyértelműen igazolható – nem kell oltási bizonyítványt felmutatni. Ha az utas a szükséges igazolást nem tudja felmutatni, a vasúti társaság az utast és kutyáját kizárja az utazásból."
Ennek értelmében te jelenleg nem utaztathatod a kutyádat vonaton.
Egyrészt mentett kutya lévén csak saccolt a születési dátuma, de ezt beírják az oltási könyvbe. Ennél persze lehet fiatalabb vagy idősebb, de ezt veszik alapul ellenőrzésnél. Na most ennek értelmében a te kutyád 4 hónapos elmúlt papír szerint. Ennyi idős korában már tudnod kell igazolni a veszettség elleni oltást a szabályzat szerint.
Kifoghatsz jófej kalauzt, de kifoghatsz egy buzgómócsingot is, aki úgy fog lezavarni titeket az első állomásnál a vonatról, mint a sicc.
Én nem kockáztatnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!