Ivartalanított szuka kutyával ilyen módon lehet kiállításozni?
Jól tudod.
Értelme nincsen, de senki sem fogja észrevenni.
Nem kockáztarnék.
Akár egy bíró is észreveheti a visszamaradt műtéti heget. Ivartalan állatot hobbi kategóriában nevezhetsz.
Nem értelek, miért nem jo a hobby kategória? Vagy kell az egódnak, hogy a tenyészkutyák között legyenek díjaid, a hobby nem elég színvonalas? Mert láthatóan ez nem a kutyáról szól hanem róllad, neked kell a szuper érzés, hogy milyen gyönyörű kutyád van.
A műtéti heg látszik a kutyán, azt bíró, rendező vagy egy induló tenyésztő is észreveheti és rögtön le is buktál.
Nem látszik :D Van egy ivartalanitott szukam, semmi nem látszik már a hasán! Ráadásul be is nőtte hamar a szőr.
Amigy meg nem mindegy miért kiállításozok? Ha az én szukam szebb mint a tenyészszukák az nem az én szegénységi bizonyitvanyom.
Valamilyen szinten igazad van, de mivel a te kutyád esetében már igazából nem lesz jelentősége a címeknek, addig egy tenyészkutyánál igenis számít.
És igazságtalan esetlegesen elvenni az esélyt azok elől, akiknek ez fontos. Nem csak az anatómiai adottságokon múlik sokszor a dolog, lehet, hogy egy gyönyörű kutya épp nincs a legjobb szőrben, míg a tiéd meg igen, és akkor ezen a kicsi dolgon is el tud csúszni a dolog. Ez benne van a pakliban persze, senkinek sem szabad megsértődnie ha nem az ő kutyája nyer. De ha valaki sokat utazik, sok pénzt öl bele, és egy ivartalan kutya viszi el a prímet, akinek igazából nem is számít már, akkor az kicsit idegesítő lehet. Persze ha megtudják.
"de egészséges tartás mellett, pláne ha a szuka nem is szokott álvemhes lenni "
Utolsó ez akkor baromság már bocs.
Én szukám minden évben álvemhes lett végül ivartalanítottuk.
Kölyök korától minőségi táp,rengeteg mozgás,kirándulás,tanulás,játék,trükk tanítás, nyáron úszás. Jelenleg 7 éves múlt,és oltásokon kivül (lekopogom) nem látja orvos!
Na ő aztán tényleg jól van tartva ennek ellenére mégis álvemhes lett 2 éves korától. Aztán volt 3 tüzelés aminél nem volt álvemhes. Utána újra. Végül pénz hiány miatt toltuk, tavaly pedig ivartalanítottuk végre!
Nincs túl gondolva az ivarszervi megbetegedések.
Bizony egyre több ivaros kutya lesz emlő daganatos vagy éppen méhgyulladást kap.
Kérdező amit csinálsz nincs értelme és nem túl fer dolog.
Nem szegénységi bizonyítvány az,hogy a te szukád jó eredményeket ér a másik nem.
Sok bírónál pofára megy a dolog,vagy éppen melyik típusú kutya nyeri el a tetszését.
És ha esetleg egy kan kutya gazdája oda megy,hogy fedezésre ajánlja a kanját,tetszik a szukád neki. Akkor azt mondod bocs nem,mert ivartalan?
Én kutyás barátommal szoktam menni kiállításra,neki is szukája van,neki célja van későbbiekben tenyészteni szeretne. És elég sok érdeklődő megállt a fajtáról érdeklődött na meg,hogy lesz alom stb stb.
Ezeket mind hárítani fogod?
Aki kiállításra jár annak célja van a kutyával.
Inkább nevezz hobbi osztályba. Ott a törzskönyves ivartalan kutyák szoktak részt venni.
Az ivartalanítás jó dolog, de ha nem akarod tenyésztésbe fogni, csak az egód miatt szerintem felesleges kiállításra vinni. Amúgy Hobby kategóriában ivartalanul nyugodtan nevezheted.
Az pedig, hogy az állatorvos nem pecsételi bele az oltási könyvbe durva etikátlanság, az állatorvos engedélyébe is kerülhet ha kiderül, úgy főleg ha megbeszéltétek és direkt, "okirat hamisítást" végez el vagyis elmulasztja a kötelességét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!