Szaporítók - stratégia?
Én is beleszoktam futni a szaporítós kérdésbe, és engem is borzasztóan zavar ez a jelenség, hajlandó vagyok a tettlegességig is elmenni annak érdekében, hogy valamit javítsunk a helyzeten. Ezt a problémát jelenleg a fajtamentőkön és néhány menhelyen kívül jelenleg senki nem tűzte ezt a problémát zászlójára, nekik meg ugye a kutyamentés az elsődleges tevékenységük, és erre már kevés kapacitás marad.
Viszont nem tartom célravezetőnek, azt ahogy itt támadjuk az embereket. Itt sokszor olyan emberek kérdeznek, akik eddig csak úgy növesztették a kutyájukat, mint a gazt, és egyáltalán nem foglalkoztak se az egészségével, se a szaporulatukkal, ha elpusztul elpusztul, csak egy jószág. A szaporulat meg egy vödörben végezte.
Most valamiért feltámad a lelkiismeretük, és feltesznek egy kérdést. Erre ahelyett, hogy segítenénk nekik, és óvatosan, udvariasan elmagyaráznánk mi a helyzet, azonnal nekik megyünk. Ezzel nem azt érjük el, hogy elindulnak egy felelősségteljesebb irányba, hanem azt, hogy jól megsértődnek, minket elkönyvelnek idióta fanatikus állatvédőknek, és mindent csinálnak úgy, ahogy eddig.
Szóval én azt javaslom, inkább tervezzünk valamiféle kommunikációs stratégiát közösen, annak érdekében, hogy a lehető leghatékonyabban tudjunk fellépni a szaporítás ellen, és a lehető legkevesebb emberből váltsunk ki dacos ellenreakciót, sértődöttséget. Szerintem többre megyünk. Gondoltam nyitok ennek a kérdésnek egy külön topicot, mert tényleg egy csomó kérdést szétoffolunk, azzal, hogy egymással vitatkozunk, amitől csak még kevésbé leszünk hitelesek a kérdezők szemében.

Első válaszolónak: Igen, lehet. Sőt kell is!
Kérdező: a válaszok megint elkanyarodtak a témától. Az ötlet jó. Elképzeltél valami kiindulási alapot?
Nem hiszem el egyébként, hogy hatásos volna, sajnos nem csak itt, de személyesen is ismerek embert, aki meg van győződve, hogy ő most tenyésztő lett mert a világra kényszerített egy rakat baromi randa (bocsánat azoktól, akik szerint nincs ronda kutya, de ha a fajta megcsúfolása, akkor számomra az) kutyát. Személyesen többen és többször próbáltunk a lelkére hatni, de teljesen hiába. Nemsokára már a kölykeivel fognak szaporítani.
Szóval ha van elképzelésed valami értelmes stratégiáról akár ide, akár más fórumokra vagy az életben alkalmazásra, azt köszönettel venném. Nekem csak a sz...áverés jut már eszembe, de helyzetemnél fogva az sem működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!