Kaukázusi juhászkutya tartó! Milyen is egy kau? Tudom rengeteg helyen írnak róluk de szertném tudi hogy amit leírnak az egy tévhit vagy tényleg olyan a falyta?
Na ők pont azok a fajták, akik abszolút nem valók panelba...
Nekik kell a kert, az őrizhető terület. Ha van bejárása a lakásba, az jó, de nem igénylik.
Komoly, következetes nevelés kell nekik,és erős, határozott gazda. Akkor szuper kutyák. Ezek nélkül veszélyesek lehetnek.
Az idegeneket (kis túlzással) minden kutya megharapja ami nincs rendesen nevelve és következetlen a gazdája. Remélem érted mire akarok kilyukadni, nem faJtafüggő a dolog.
A kaunak egy következetes, kemény kezű, magabiztos gazda kell, sok törődés, megfelelő nevelés (kutyaiskola is ajánlott) és egy nagy udvar, mivel hatalmas termetű őrző-védő kutyáról van szó. Lakótelep felejtős, ha csak nem valami fullextrás, hatalmas méretű, 6 szobás, egész emeletet elfoglaló villád van kertkapcsolattal. Nem igényli túlságosan, hogy lakásban legyen, jobban érzi magát kint, a tágas udvaron. Nekem egy kau keverékem volt, méretre kb. akkora volt mint egy kifejlett fajtatiszta kaukázusi fele, de még ő is hamar kiment magától, ha nyaranta beengedtük hűsölni a hideg kőre.
Én imádom a faJtát, jelenleg most nincsen kutyám, de ha egyszer meglesznek a feltételek hozzá, mindenképp kaukázusim lesz, már kinéztem a tenyésztőt.
OFF: Ha még nem írtam volna le elégszer a "fajta" szó pontosjé. Ma már a harmadik ilyen kérdésbe futok bele, kezd zavarni...
Csak az utóbbi pár hónapban kezd el elterjedni ez a helyesírási hiba. Eddig még nem láttam, de mostanában egyre többször. Elég gáz, de vannak még cifra dolgok...
Mien, mijen, haddj, ien, ijen, magyarország, fajta-tiszta, kugya, kutyafaj, komoj és társaik...
Ilyenkor elgondolkodom az oktatási rendszer hatékonyságán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!