Nekunk volt ketto is. Hazorzonek tokeletes. Tapasztalatom szerint a nosteny agresszivebb. Nem lakasba valo, nem is erzi jol magat bent. Kicsit makacs termeszetu, es nem mondanam azt, hogy mas allatokkal jol kijon. A gazdajahoz huseges, idegenekkel szemben bizalmatlan es nem ritkan tamad is. Persze neveles kerdese is, de van egy alaptermeszetuk.
Erzekenyek, ahogy idosebbek ugy gyengulnek is- a hatso labakkal kezdodik. Atlagosan 11-13 evig elnek.
Szetintem az egyik legszebb kutyafaj.
A szore elegge hullik,nem art a fesu :) Az etelre nagyon erzekenyek, ami nala van az az ove.
2019. okt. 1. 19:48
Csak kertbe való, jó házőrőző, diplomázni nem fog mert nem a legokosabb, agresszivitásra hajlamos.
Jó étvágya van, eléggé igénytelen fajta.
2019. okt. 1. 20:08
Erős kezű gazda kell hozzá.
2019. okt. 1. 20:18
Első kutyának biztos nem jó választás neked a kuvasz.
A másik 3 amit felsoroltál, azok hol vannak?
2019. okt. 1. 20:26
5/12 A kérdező kommentje:
4.Válaszoló Kertes házban vannak,de van egy másik telek is ahol csak egy kicsi ház és kecskék vannak.
6/12 A kérdező kommentje:
Ja és csak mondom hogy a káj kegyetlen agresszív volt(nagyapámé) anyu kézbe vette és azóta nem hogy nem agresszív,de kegyetlenül védelmező lett.
7/12 A kérdező kommentje:
A másik telek a szomszéd kertes ház(1300 négyzetméter)
8/12 A kérdező kommentje:
De van egy másik választásom is.Ami azt fedi hogy Mudi/Puli/Pumi ha a kuvasz nem lenne jó akkor mit kellene választanom?A legjobb az lenne ha olyan mondaná a választ aki tart ilyen kutyát!
Engem gyerekkoromban rokonoknál egy kuvasz kergetett ki az udvarról az utcára, vendégségbe mentünk, aztán idén Balatonnál kutyás strandon láttam egy nagyon jámbor kuvaszt, aki nyugodtan tűrte a kis vakarcsok ugatását. Gazditól függ, milyen lesz, de szerintem tapasztalt gazdi mellé való. Ha anyud vállalja a nevelést, lehet jó választás.
2019. okt. 1. 22:50
10/12 A kérdező kommentje:
Ő mondta hogy ha kell akkor el állalja a falka vezér szerepét,de én gondoskodik róla.Meg azért tetszik ez a fajta mert magabiztosságot kell mellette mutatni és ezért lehet,hogy növelné a magabiztosságom
Kapcsolódó kérdések:
Kuvasz, Komondor, Puli, Pumi, Mudi, Vizsla, Erdélyi Kopó, Magyar Agár, Sinka, Májzli, Kalibakutya, Zsemlesárga Erdélyi kopó, Rövidlábú Erdélyi Kopó?