Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért támad a kutyám kisgyerek...

Miért támad a kutyám kisgyerekekre?

Figyelt kérdés
Labrador retriever (fajtiszta) kutyám van. 40kg körüli testes kutya 2 és fél éves. Ha nála kisebb gyereket meglát -gondolok itt 1-9 éves gyerekre- azonnal ráugrik és ledönti a lábáról. Mit csináljak vele hogy ezt ne csinálja?
2010. júl. 15. 19:57
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
50%
Én azt hallottam a labrador a legbarátságosabb kutya...
2010. júl. 15. 20:19
 12/35 anonim ***** válasza:
66%
Tudod, az én gyerekemet csak egyszer támadta volna meg.........Mert ez nem játék, hiába próbálod annak beállítani. Mi az, hogy "rálehel"? És ha legközelebb a gyerek ijedtében felé csap, játékból leharapja a kezét?
2010. júl. 15. 20:23
 13/35 anonim ***** válasza:
72%
Figyelj már, ha csak megnyalja a fejét, nem harapja meg, akkor nem támad, hanem játszik. Az megint más dolog.
2010. júl. 15. 20:23
 14/35 A kérdező kommentje:
rálehelt és rámordult. Most én nem tudom hogy támadott vagy játszani akart. Igazából játékos kutya, de nem tudom mit csináljak vele. Házilag nem lehet tanítani?
2010. júl. 15. 20:27
 15/35 anonim ***** válasza:

gondolom nem sok kisgyerekkel találkozott kölyökkorában..

próbáljátok ki, mit csinál, ha apukád is ott van. te is rá szólhatsz, és a család ember tagjainak mindig feljebb kell állniuk a rangsorban, mint a kutya.

a sok támadás is a neveletlen, rangsorját nem helyesen kialakítótt, szocializálatlan, kertbe kitett, soha nem foglalkoztatott, lefárasztott kutyákkal történik. és akkor még a kutya a rossz. a gazdájukat verném agyon :) természetesen a gyereket is meg kell nevelni, hogy egy eleve forró vérű kutyát neverje a homokos lapátjával..

2010. júl. 15. 20:35
 16/35 anonim ***** válasza:
100%

mi az, hogy nem lehet rászólni??? én nagy kutyabarát vagyok, de hogy ha az egy éves gyerekemre ráugorna egy 40 kg-os kutya, akkor a kutyád vonyítva hódolna be nekem az biztos, te meg mennél a rendőrségre, meg a bíróságra magyarázkodni...a kutyádnak meg keresnék egy normális gazdát

és nem otthon nem lehet megnevelni, ha 2,5 év alatt nem sikerült neked, akkor miből gondolod, hogy most fog???

2010. júl. 15. 20:37
 17/35 A kérdező kommentje:
egész nap játszunk vele. Majd nem minden nap viszem sétálni és normálisan megy mellettem.
2010. júl. 15. 20:40
 18/35 anonim ***** válasza:
75%

ha az én gyerekemre ugrana így rá a kutyád, azt egyikőtök sem köszönné meg. ti kutyátok, TE viszed sétálni, TE felelősséged. és itt nincs köszönöm. neveld meg azt a szerencsétlen kutyát, nehogy később esetleg el kelljen altatni szegényt.

a gyerek is lehet hibás, de a gyerekem is csak egyszer próbált sikizotva futni egy kutya felé, jól le is lett szidva.

De, egy kutyának tudnia kell figyelmen kívül hagyni az ilyen ingereket.

a fenti weblapon vannak a házipraktikák, amiket kértél

van egy 2, és egy 4 éves gyermekem, 2 dobermannunk, 1 csivavánk, mindegyik kinti-benti kutya (ott vannak, ahol szeretnének), és semmi gond sincsen

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2010. júl. 15. 20:44
 19/35 anonim ***** válasza:
100%

ha ráugrik, és nem harapja meg, attól még támadásnak minősül. nagyon sürgősen neveljétek meg azt a kutyát. remélem csak pórázon sétáltatod.

engem kétszer támadott meg kiskoroman kutya. senkinek sem kívánom.

2010. júl. 15. 20:45
 20/35 A kérdező kommentje:
persze láncos pórázon sétáltatom.
2010. júl. 15. 21:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!