Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kislányomat megharapta egy...

Kislányomat megharapta egy kutya, csak picit, a bőr nem is maródott fel. Ebből lehet baj?

Figyelt kérdés
Nem tudjuk hogy be volt e oltva egy kutya. Igazából csak játszott a kutya és nadrágok keresztül a combjába harapott de csak annyi látszik hogy kék ott a bőre alatt meg a közepe picit piros a közepe.
2019. szept. 22. 02:55
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
90%

Engem nem egy kutya harapott már meg ilyen - olyan erősséggel. Én haismertem a kutyát, tudtam hogy jó helyen van, be van oltva stb. akkor már nem szaladgáltam vele orvoshoz hanem itthon fertőtlenítettem, persze ha nem volt nagy vagy mély seb. Ilyen estebe lényegtelwn volt hogy oltott volt e a kutya, orvoshoz fordultam, már nem a betegségek miatt hanem mert begyulladhat, betokosodhat a nyálától.

Amúgy meg ha nem tudod hogy oltva van e a kutya akkor nyilván nem ismered. Az meg baromira egyértelmű kéne hoyg legyen, hogy idegen kutyához nem megyünk oda. A gyereket meg főleg nem engedjük oda. Játszani meg pláne nem.

Ha nagyon barátságos, és oda jön, akkor is max megsimizzük aztán kész.

Ha látjuk hogy ott a gazdája akkor meg megkérdezzük hogy megsimogathatjuk e és ha igen akkor sem kezdünk el vele játszani. Ha a kutya játszani akar majd játszik vele olyan aki ismeri. Az meg már nem játék ha a kutya odakap, a nadrágjához. Ha rágcsálja a kezed vagy mittom én, arra még azt mondom oké játék, de arra hogy megkapja a gyerek nadrágját az már hót ziher hogy nem játék.

Vannak kutyák akik játék közbe kapkodnak, de azok nem fognak comba harapni, max a kezed vagy a játék lessz a célpont.

Kérlek kedves kérdező néz uttána ilyen alapvető dolgoknak, a gyerekeddel meg bánj felelősségteljesen. Nem. ilyen egy jó szülő!

2019. szept. 22. 11:56
 12/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nem tudtam írni eddig, és nem írtam le az eset részleteit. Mint láttátok éjszaka írtam ki a kérdést mert nem tudtam aludni az idegtől. Az egész úgy történt hogy sógornőmmel ment el a kislányom sétálni mert náluk van egy egyéves kisfiú és együtt mentek. Mikor visszajöttek mondták hogy megkapta egy tacskó kutya mert a lányom ugrált örült a kutyának az meg felugrált rá. Rögtön néztem neki de láttam hogy csak kék neki ott. A bőre nem maródott fel, és a nadrágja sem lyukat ki. Anyuék is mondták hogy ez semmi nem lesz baja. De estére a közepe piros lett ennek a kék kis foltnak ami kB 1cm átmérőjű. Én egész éjszaka nem aludtam...Kb gondoltuk hogy ki a Gazdi/falun lakunk/és tényleg az volt. El kértük az oltási könyvét be van oltva a kutya. El mentünk a sürgősségi sebészetre. Megnézte a doki. Kérdezte hogy kilyukadt e nadrágja. Azt mondta semmi teendő vele. Nem vagyok hanyag vagy rossz szülő. Inkább túlaggódó. Ha velem lett volna biztos nem ment volna a kutyához.
2019. szept. 22. 19:13
 13/13 anonim ***** válasza:
27%
Nem volt ebben semmi túlaggódás. Ezt ilyen komolyan kell kezelni
2019. szept. 22. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!