Öleb/szobakutya hogyan tanítható meg hogy ne rohangáljon össze-vissza és szépen jöjjön pórázon?
Első köszönöm.
Szegény 2. biztos tapasztalat alapján írja szegény. Őt így taníthatták otthon. Az 5 hós kutyám már most okosabb nála :D
Mint bármely másik kutya.
Pórázfegyelem névvel keress rá.
Alapvetően elsősorban jutalmazással neveld.
Ha nem megy, kutyasuli.
"Az 5 hós kutyám már most okosabb nála :D"
Én nem rángatnálak össze-vissza séta közben, szóval ez egy kicsit erős volt, majdnem libabőrös lettem, de tartom magam.
Egyébként a kérdésből amit kiírtál süt, hogy nem beszélsz kutyául. Én nem sulit, jutalmazást ajánlanék, hanem kutyapszhichológust, tartósabb megoldás, és nem a jutiért néz rád az ebzet, hanem mert tisztel, és kiegyensúlyozott.
Kutyasulin gondolkoztam én is.
66%-os látod tudsz te "értelmes" választ is adni :D
köszönöm mindenkinek
Egy barna anyuka vagyok akinek eddig csak Rottweilerei voltak. Ilyen kicsi kutyám sose volt. :D Míg az előzőnel kemény kéz és hatarozott nevelés kellett (pl setanal egy erős vissza rántás (úgy hogy a kutya is szinte átpördült) ,addig itt ezeket nem mertem alkalmazni, meg nem is lehet szerintem. Rotinal kifejezetten ajánlották ezt a fajta leszoktatast és bejott. Ez a mini kutya nem tudom mit bír nevelés téren, de már egy hangos szótól megijed :(
Senkit se pontoztam le egyébként csak jót nevettem :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!