Mit kellene csinálni, hogy hajlandó legyen a kutya séta után hazajönni?
Ahogy az előttem lévő két válaszoló írta. Egészséges gazda-kutya kapcsolatban mindig az van, és az történik amit a gazda akar. A kutya így lesz boldog, kiegyensúlyozott.
Akik meg babakocsiba raknak egy falkaállatot most elkezdhetnek hápogni, hogy az én Fifikémet aztán nem így neveljük, és máglyára kéne engem vetni, mert lelketlen vagyok.
A kinti világ érdekesebb, mint az otthona.
A hármas nagyon jó dolgokat mondott, az otthont is fel lehet ám dobni, hogy ne unalmas legyen a kutya szemében. Sok foglalkozás kell otthon is, akár rögvest azután is, hogy hazaértek vele.
Továbbá még azt ajánlanám, hogy rövid köröket sétáljatok a ház körül egy darabig, a séta során menjetek el a ház előtt többször is (ügyeljetek arra, hogy ne mindig akkor menjetek be, mikor harmadszor értek a ház elé, például, hanem létezzen egy kis változatosság, mert különben az lesz, hogy a kutya az első két alkalommal boldogan sétál el a ház előtt, harmadszor meg húzza a lábát...)
Valamiért nem érzi jól magát otthon. Nekem mentettem van, de nagyon hamar megtanulta, hol lakunk, és maga fordul hazafelé, ha elég volt a séta (akár rövid, akár hosszú), nem kell nógatni, otthonának érzi.
Milyen kutyád van? Mennyi idős? Nem irritálhatja valami otthon? Szag, környezet...
Ha kilenc hónapos és husky, akkor ez eléggé világos... egyrészt a husky olyan, hogy állandóan menne, szóval biztosan más az elképzelése arról, hogy mennyi séta elég, mint neked. Másrészt pedig javában benne van a kamaszkorban, és feszegeti a határokat.
Az nagyon helyes, hogy nem hagyod, azt tegyen amit akar, de azért azon is gondolkodj el, érdemes-e neki hazamenni. Mindenképpen jó ötlet a hazaérkezést vonzóvá tenni a szemében, akár azzal is, hogy amint hazaértek, enni kap, vagy valami izgalmasat, érdekeset csináltok együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!