Póráz végén fulladozásra mi a megoldás?
Tehát alapvetően a sétával nincs gond , de amikor meglát egy macskát, elkezd teljes erejéből befeszülni, ágaskodni, tépni ahogy csak tud. Nem lehet elterelni a figyelmét, ha húzom el a körmei karistolják a betont mert lecövekel. Amikor vége ennek a mutatványnak mert elfárad, teljesen belassul és nem tud mozogni mert gondolom a légcsövei elszorulnak.
Mit tegyek?
Nekem erre a hirtelen pórázrántást mutatták kizökkentésnek, de az sem működik sokszor.
Én ezért tértem át a hámra. Sokan azt mondják, hámmal jobban húz, ez az én két kutyám esetében abszolút nem igaz, ők nyakörvvel is képesek voltak ugyanennyire húzni. Hámmal legalább nem fulladoznak.
Sajnos igen nehéz a macskákhoz szoktatni egy kutyát, ha nem tudod megoldani, hogy ellenőrizd a találkozás mikéntjét (eleinte kellően nagy legyen a távolság, utána fokozatosan csökkenteni). Mivel az utcán bármikor felbukkanhat macska a semmiből, ez igen nehezen megoldható.
Kettes ügyes. Ha világ finomabb jutalomfalatára sem figyel, akkor túl van minden ingerküszöbön, NEM fogod tudni kizökkenteni (ilyenkor arrébb mentek, megvárod, amíg lenyugszik és legközelebb jobban figyelsz).
A kutya testbeszédét érdemes olvasni, sokszor hamarabb veszi észre, hogy van valami (cica, idióta kutya, részeg ember, akármi), mint az ember. Értelem szerűen a nyugodt viselkedést akarod jutalmazni: oké, ott a cica, ránéz, rád/máshová néz.
A pórázrántást is jól kell tudni alkalmazni. Ha nem jól csinálod, akkor az további feszültséget okoz a kutyában és a helyzeten csak ront.
Az igaz, hogy ki kell zökkenteni a kutyát, de kérj segítséget egy hozzáértőtől, hogy ezt hogyan tedd meg. Ha sikerül, rád figyel a kutya, lenyugszik, akkor azt kell jutalmazni, és rájön, hogy ezt az állapotot várod el tőle, addig nincs továbbhaladás. Ez nagyon jól tud működni és hamar rögzül is a kutyában, ha jól csináljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!