Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A huskym vonyít este mit...

A huskym vonyít este mit lehet vele kezdeni?

Figyelt kérdés
Hajnal3-4korul kezdi most 10 hónapos eddig nem csinálta és nagyon idegesítő tud lenni. Mit lehet vele kezdeni?

2019. szept. 5. 05:51
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
67%

Ember, te tényleg ennyire hülye vagy? Minden válaszban világosan le lett írva, azért csinálja, mert nem fárasztod le eléggé és keveset mozog. Napi 6 km séta az falhoz vert lóf*** szerencsétlennek. Minimum 30-40 km kéne hogy legyen, az is inkább futás/bicikli mint séta. Hiába van neki nagy udvar, mit kezdjen vele? Ha te egy 300 nm-es házban unatkozol akkor nekiállsz fel-alá rohangálni, amíg el nem fáradsz? Na látod, ő sem fog. Őszintén szólva nem tudom, mit vártál, amikor vetted, hogy majd ellesz az udvaron, néha kiviszem az utcára, megmutatom hogy nekem ilyenem van, oszt' jóvan? Tudod, ez nem így működik. Bármilyen kutya, de ez meg aztán főleg hatalmas felelősséggel és időigénnyel jár, jó lenne most már ezt megérteni.

Egyébként ezen kívül milyen választ vársz még? Hogy te mindent jól csináltál, a kutyában van a hiba? El kell keserítselek, a kutya nem fogja magát lefárasztani, de még tanítani sem. Nem tehet róla szegény, hogy a gazdája még ezzel sem foglalkozott, ezért aztán azon se csodálkozz, ha még sétálni sem tud normálisan, vagy ha éppen ugrál. Az első értelmes döntésed lenne, ha továbbadnád a kutyát egy felelős, tapasztalt gazdinak és vennél helyette inkább egy plüss kutyát, abban talán nem okoznál kárt.

2019. szept. 6. 21:32
 12/18 A kérdező kommentje:
Az előbb már próbáltam lezárni "ember", de ezekszerint nem esett le, akkor leírom így is. Jó megértettem én vagyok a szerrncsétlen is és a hülye...
2019. szept. 7. 06:21
 13/18 anonim ***** válasza:
0%

Sajnos tényleg hülye vagy. A stílusod, írásod eléggé ezt mutatja. De persze sértődj meg, az a legegyszerűbb. Jellemzően az ostobán védekezése ez is.

Ja, és persze le merem fogadni, hogy nem tk-es a kutya. Hanem occsón kellett azonnal szaporítós husky, hisz most ez olyan divat...

2019. szept. 9. 15:52
 14/18 A kérdező kommentje:
Nem sértődtem meg, csak elég lenéző a viselkedésed. Az ilyen emberekkel nem lehet mit kezdeni. Nem kéne ismeretlen embereket ok nélkül lehülyézni és mi előtt választ írsz gondold át. A 30-40 km gyalog sok lenne mert az legalább napi 8 óra, de te azt írtad h futás vagy bicikli. Na most egy ember mindennap fusson le egy maratont??? Ezt te sem gondoltad komolyan, de ha igen az is 4 óra mellette dolgozni meg aludni. A kerékpárral jóban vagyok, de ha lenne huskyd tudnád, hogy egy nagyon eleven kutya és vagy leránt a bicikliről vagy átmegy előttem keresztbe ami 30+os tempónál nem a legjobb.Ezt onnan tudom, hogy kiskora óta cibál ha meglát egy kutyát vagy egy macskát is.A "válaszodra" visszatérve nem várom el, hogy minden jól csinálta hisz ezért írtam ki a kérdést.Mellesleg én nem védekezek semmivel, de az, hogy te leírod minden mondatban, hogy én mennyire ostoba és hülye vagyok,de ezzel magadat minősíted.Persze, hogy nincs törzskönyve és??? Attól ugyanúgy egy kutya, akit lehet szeretni. Próbálom értelmesen leírni a véleményem, de létom nem megy át......
2019. szept. 12. 16:17
 15/18 anonim ***** válasza:

Töki, legalább nézd már meg, kivel beszélsz. 11-es vagyok, a 13-ast nem én írtam.

Na most egyrészt, ha te direktbe le akarsz futni 30-40 km-t, az 3-4 óra alatt teljesíthető, és ez egy laza kocogásos tempó. 8 óra erre a távra nagyjából a járókeretes nagymamák tempójának felel meg. Másrészt, nem azt írtam, hogy neked kell annyit futni, hanem a kutyának. Nem csak az számít futásnak, ha kimész az utcára, elmész a 15km-re lévő szomszéd faluba meg vissza. Ha kimész vele az udvarra, játszol, futtatod, labdázol vele, stb, azzal is le lehet fárasztani. Csak egy példa, reggel és este 1-1 óra séta, ha ráérsz, 1 óra bicaj, meg mondjuk 1 óra szaladgálás, tanulás az udvaron. Igen, ez 4 óra. De már írtam korábban is, a husky egy rendkívül idő-és energiaigényes kutya.

"ha lenne huskyd tudnád, hogy egy nagyon eleven kutya és vagy leránt a bicikliről vagy átmegy előttem keresztbe"

Eleven, az kétségtelen, de nem hülye. Meg lehet tanítani mindenre, például hogy sétánál se és bicajozásnál se rángasson össze-vissza. Egyébként van ilyen sport is, bikejöring címszó alatt utána nézhetsz.

"Ezt onnan tudom, hogy kiskora óta cibál ha meglát egy kutyát vagy egy macskát is."

Szintén annak a jele, hogy nem foglalkoztál vele. Ha jártatok volna kutyaoviba, kutyasuliba, vagy akár otthon foglalkoztál volna ezzel, akkor le tudtad volna szoktatni erről is.

A végét nem kommentálom, szerintem azt a 13-asnak szántad.

2019. szept. 12. 22:16
 16/18 A kérdező kommentje:
Nem látok neveket, de te is lehülyéztél úgyhogy ezt hagyjuk.A 8 órát azt a sétára írtam. Játszani ugyanúgy szoktam vele kb fél órát naponta. Labdát nem veszek neki mert szétrág/harap mindent. Általában azt szoktam, hogy amiket összehord az udvarról fadarabokat azt dobálom meg egyebek. Elvittem valamelyik nap egy nagy körre 3 órán keresztül és már nem húzott a végén, de jött egy biciklis kutyával és akkor egyből visszatért az ereje.Nem harcias ha odamegy kutyákhoz csak szaglászik nem is ugat. Itt a környéken nincs olyan, hogy kutyaovi és még mindig csak azt mondom, hogy ha volt időm foglalkoztam/foglalkozok vele.
2019. szept. 13. 09:48
 17/18 anonim ***** válasza:

"leránt a bicikliről vagy átmegy előttem keresztbe ami 30+os tempónál nem a legjobb.Ezt onnan tudom, hogy kiskora óta cibál ha meglát egy kutyát vagy egy macskát is" - erről (is) le kellene szoktatni, nevelni kell!

Van husky-s ismerősöm, a kutyája póráz nélkül is láb mellett marad, kutyás, macskás, egyebes környezetben is.

2019. szept. 17. 10:12
 18/18 anonim ***** válasza:

Persze, hogy leránt, ha nevelni sem vagy hajlandó! És persze, hogy elindul minden mozgó dolog után, ha nem szocializáltad! Saját magadat járatod le ezekkel, mert egyre inkább csak az derül ki, hogy buta és alkalmatlan vagy egy kutya neveléséhez!

De figyelj csak, elmondom a nagy titkot: a huskyt fárasztani, nevelni és szocializálni kell! Akkor lesz kiegyensúlyozott! Azzal meg ne mentegesd magad, hogy nincs időd munka, család, stb mellett! Hisz te akartál ilyen kutyát, vállald a következményét! Csakhogy persze ehhez is értelem kellene.

2019. szept. 21. 22:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!