Száraztáp felöntése vízzel? Tényleg jó?
Régen úgy magyarázta egy állatdoki , hogy amikor vízzel van felöntve a táp, már pillanatok alatt fellazul a külseje. A kutya általában először lelefetyeli a vizet, amíg kényelmesen eléri. Ezzel víz kerül a gyomrába a táp előtt.
Szárazon megevett tápnál csak a gyomorsavnak kell elkezdeni azonnal felpuhítani az összes bekerült tápot.
Szóval, valami ilyesmi , persze, nem teljes értékű a mondandóm, mert régen hallottam.
Találtam ilyet is:
"Ajánlatos meleg folyadékkal leönteni a tápot. Nem kell áztatni, azonnal odaadható. Előadáson hangzott el, hogy a szárazon megevett táp után sok vizet isznak. A gyomorban a száraz hirtelen kezd el megdagadni. Viszont a vizesen etetett már vízzel együtt kerül a gyomorba, így evés után még az azonnali vízivászat is elmarad. "
Így is jó úgy is jó. A bélcsavarodás ellen valóban ez is egy módszer, de szerintem nem ez fogja megakadályozni.
Én nem hiszek benne, de ha vizezed is akkor sem kéne, hogy ellepje, hanem csak be kéne nedvesíteni. Az illatok intenzívebbek így, sok kutya jobban eszi a tápot ezzel a módszerrel. Télen a langyos vízzel való nedvesítés jót tesz a kutyának, főleg ha kinti.
Ki, hogy gondolja. Nincs benne semmi rossz, csak nyáron ne meleg vagy langyos vízzel öntsd fel hanem szoba hőmérsékletűvel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!