Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyára lehetek allergiás?...

A kutyára lehetek allergiás? Ugye nem?

Figyelt kérdés

Pár hete csalánkiütés jelent meg a tesemen. Par óráig ott van aztán eltűnik. Észrevettem, hogyha a kutyám játékból megkarmol vagy a fogát végighúzza a kezemen akkor ott lesz egy piros csík es a csikban végig megjelennek a kiütések es iszonyatosan viszket.

Eddig nem mutattam a szüleimnek, de ma apa meglátta, hogy megkarmolt a játék hevében és pöttyös lettem ott.

megyünk majd allergia vizsgálatra, de ha allergia akkor el fogják venni a kutyát. Szerintetek? A kutyára vagyok allergiás?

2019. aug. 27. 16:21
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
17%
Nem. Ha a kutyára lennél allergiás, akkor a kutya szőrére! Tüsszögnél, dagadna a szemed, folyna az orrod a kutyaszőrtől. Ha engem megkarmol a kutyám nekem is vörös lesz a karom, sőt mindenkinek.
2019. aug. 27. 16:45
 2/13 anonim ***** válasza:
10%
Amúgy mutasd csak meg a szüleidnek, mert lehet ha olyan a karmolás, fertőtlenítő kell rá!
2019. aug. 27. 16:46
 3/13 anonim válasza:
73%

Nekem van kutya allergiám és két kutyám is.Egy ezer forintos gyógyszert szedek rá évek óta, ha nem veszem be akkor tüsszögök de amúgy nincs semmi bajom.Szóval bármennyire is egészségtelen folyamatosan gyógyszert szedni nekem megéri.

Egyébként most parlagfűszezon van, lehet inkább azzal van összefüggésben, én erre is allergiás vagyok, és az utóbbi napokban erősebb gyógyszerre kellett váltanom mert a gyengébb ilyenkor nem sokat ér.Aztán ha vége a szezonjának akkor újra visszaváltok a régire a kutya miatt, minta hogy évek óta lenni szokott.

2019. aug. 27. 17:02
 4/13 anonim ***** válasza:
60%
Nem.
2019. aug. 27. 17:08
 5/13 anonim ***** válasza:
82%
Ha megkarmol (karommal, foggal) persze, hogy piros, de ha a karcolás helyen csalánkiütés lesz és nagyon viszket akkor valószínűleg allergia. És ez tévhit, hogy csak a szőrre lehetsz allergiás. Sokan a nyálra.
2019. aug. 27. 17:31
 6/13 anonim ***** válasza:
12%
Nem tévhit! S a csalánkiütés nem a kutyával való érintkezés közben alakult ki. Értő olvasás ajánlott!
2019. aug. 27. 17:36
 7/13 A kérdező kommentje:

Akkor is kialakul ha megkarmol. A karmolás helyén végig. De van amikor karmolás nélkül is pöttyös vagyok, de ha megkarmol akkor mindig. Ha megrágcsálja a kezem az is nagyon viszket, kiütésem lesz.

Ezért gyanakszom a kutyára.

2019. aug. 27. 17:42
 8/13 anonim ***** válasza:
45%
2019. aug. 27. 17:47
 9/13 anonim ***** válasza:
19%

Te hány éves vagy? Ha karmolás nélkül is "pöttyös" vagy, akkor hol van itt a kutya az "allergiádban"?

Majd az allergia vizsgálaton kiderül. Addig is találgathat is a sok hozzá nem értő anonim észlény. Pláne egy ilyen frankó, egyértelműen leírt kérdésnél. :((

2019. aug. 27. 17:53
 10/13 anonim ***** válasza:
55%
Gondolom nem csak akkor találkozik a kutyával mikor összekarmolja, tehát máskor iy lehet a kiütése a kutyától. Mivel még rágcsál, karmol a kutya gondolom kölyök. Írja, hogy pár hete van kiütése, lenne egy olyan tippem, hogy pár hete van náluk a kutya.
2019. aug. 27. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!