Miért nem engedi a kutyám, hogy sétáltassam?
Az enyém is ilyen volt ő is 4 hónapos vizsla keverék.
Ő a kapun sem akart kijonni. Jutifalivak kellett kicsalogatnom. És volt, hogy ölbe vinnem. Mostanra már megtanulta, hogy sétálni jó már nagyon várja a sétát mindig.
A pórázhoz, hámhoz vagy nyakörvhöz hozzá van szokva?
Kezdetnek otthon sétálj vele a házban a kertben tanitgasd. Én már úgy mentem ki ve, hogy egyből laza pórázon sétált szemkontaktust tartva.
Azért kell neki sétálni, hogy megfelelő mennyiségű inger érje és ne legyen egy szocializálatlan, fűre-fára ugató, kerítésnél őrjöngő kutya.
Kérdező:
Előbb bent az udvaron szoktasd vele a pórázt és a nyakörvet. Rakd rá, dobd le a földre és hívogasd kajával vagy játékkal, ha odamegy akkor jutalom. Ha bent már nem zavarja, akkor nyisd ki a kaput és ott hívd ki, ha kimegy jutalom. Hagyd kicsit nézelődni, kölyök, valami tuti felkelti majd a figyelmét és elindul. Ha nem, akkor csak álltok a kapun kívül és vártok. Egy idő után ott is elkezdheted hívogatni, ha magától nem indul el.
Lehet, hogy egy csomó idő lesz, de muszáj ezt megoldani
Szia! Én azt tanácsolnám, hogy fokozatosan és türelmesen szoktasd a sétára.
Először is rakd a nyakörvet/hámot a kutyusra. Lehet hogy szokatlan neki a helyzet. Pár napig hagyd rajta, hogy átlagos dolognak tartsa.(Addig ne is vidd sétálni, mert elsietheted a dolgot)
Mikor már úgy érzed, hogy megszokta, vidd el a kertbe pórázon, tanítsd meg rá hogy mik a szabályok(ne harapdálja a pórázt, ne rángasson, ne húzzon stb.)
Majd merészkedjetek ki az utcára, de csak a környékre. Nem kell az első alkalommal órákat gyalogolni vele.Hozzá kell szoknia a közeghez.
A kiskutyákkal ez türelem játék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!