Hol vásárolhatnék Berni pásztor kutyust?
A nyugodt jelleme miatt esett erre a fajtára a választásom.
Viszont nem tudom, honnan vásáeolhatnék.
Megnéztem több tenyésztőt is, nincs kutya.
Szaporítótol nem akarok kutyát. Akkor mégis honnan tudnék vásárolni?
Már hónapok óta várok?
A tüzelési időszak meg lassan lejár.
Miért sikeresek a szaporítók?
Na pont ezért...
Van, aki éveket vár egy kutyára...
Fajtamentés lehet még opció
Azért sikeresek a szaporítók, mert minden tüzelésnél etik a kutyát és egyszerre nagyüzemben gyártják a kölyköket. Mindezt a lehető legkevesebb pénzből, így se szűrések (holott epilepsziával, dp-vel, gerinc gondokkal, vese és szívgondokkal, rossz idegrendszerrel terhelt fajta), se a kölykök rendes etetése, se oltások, féreghajtás, stb nincs. Ha te ezt akarod pénzelni, alkalmatlan vagy kutyatartásra és nincs meg a kellő felelősség még egy plüsskutyához sem benned!
A tenyésztőknél nem tizen, huszon kutya van, 1,5-2 évnél gyakrabban nincsenek kölykök és garancia van az egészségre!
A három kutyámnál másfél évet, 10-11 hónapot és a legkisebbnél négy(!!!) évet vártam.
Ha neked 'moströgtönazonnal' kell kutya, mint egy hisztis gyereknek és képtelen vagy várni, általában nem javaslok semmilyen állatot. Mert valószínűleg ugyan ilyen gyorsan el is megy a kedved a kutyától.
Utolsó. Mielőtt sértegetsz valakit így anoním, javaslom a kérdesem végig olvasását, es értelmezéset. Ha neked ez nem megy, neked nem való internet, de meg tetrisz konzol se.
Köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!