Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Intelligens pásztor, vagy...

Intelligens pásztor, vagy őrző-védő kutyafajtákat ismertek? Vagy legalábbis a többi pásztor, őrző-védő kutyához képest intelligensebb fajtákat?

Figyelt kérdés
2019. júl. 5. 23:32
 1/9 anonim ***** válasza:
80%

Egy kutya annyira intelligens, amennyire te azzá teszed. Egy kutya se születik trükkökkel a fejében.

Ha taníthatóságra gondolsz, akkor ne a pásztorkutyák között keresgélj. Velük lehet alap dolgokat csinálni de nem élvezik az összetettebb feladatokat. Ettől függetlenül lehet egy kaukázusi okosabb, mint egy malinois, ha az előbbinek jobb a gazdája.

Malinois, német juhász, rottweiler, dobermann, cane corso, óriás schnauzer, hovawart, ariedale terrier, argentin dog, amerikai bulldog, kanári szigeteki kutya, az amstaff is jó illetve talán még a boxer

Ők élvezik és igénylik is a komolyabb mentális kihívásokat és jó őrző védő kutyák bár nem mind való kinti tartásra

2019. júl. 5. 23:40
 2/9 anonim ***** válasza:
87%
A holland pásztor és a beauceron is ilyen :)
2019. júl. 5. 23:49
 3/9 anonim ***** válasza:
87%
Holland pásztor
2019. júl. 5. 23:55
 4/9 anonim ***** válasza:
93%

Még egy szavazat a beauceronra, hovawartra, na meg a briardra.

Megjegyzem, sok butának elkönyvelt fajtájú kutyának megvan a magához való esze, csak önálló, makacs vagy csak simán nem szereti a fölösleges és unalmas feladatokat.

2019. júl. 6. 00:01
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Minden pásztor és örző-védő kutya intelligens.
2019. júl. 6. 00:10
 6/9 lugoka ***** válasza:
72%
Intelligensek a pásztorkutyák is, csak az örző-védő kutyák parancsvégrehajtók, a pásztorkutyáknak meg önállóan kell (kellene) gondolkozni, cselekedni. Az se mindegy, hogy örző vagy terelő pásztorkutyára gondolsz. A terelők jobban figyelnek az emberre. Amúgy az intelligencia úgyanúgy mint az embernél is, nem attól függ, hogy hívják. Hanem az adott egyedtől.
2019. júl. 6. 07:33
 7/9 anonim válasza:
4%
Border Collie! Nagyon fogékony, tanulékony, alkalmazkodó, okos!
2019. júl. 6. 12:33
 8/9 anonim ***** válasza:
74%
Ez tényleg relatív dolog, mert én már rengeteg fajta kutyával találkoztam, foglalkoztam, és nem tudnék választani úgy, hogy fajtaként melyik a leginteligensebb, mert egyed függő is. Találkoztam már olyan tacskóval, aki annyira intelligens volt, hogy lekörözte a barátnőm borzasztó okos snauczerét. Plusz rengeteget számít az is, mennyire foglalkozik vele a gazdája és hogy milyen módon. Nekem sheltiem van, nagyon nagyon okos és intelligens, több lábon állunk sokmindent tanulunk így több sportban jeleskedik. De őrző-védőre egyáltalán nem alkalmas pl.
2019. júl. 6. 19:17
 9/9 anonim ***** válasza:
15%

A pásztorkutya és az őrzővédő kutya két teljesen külön kategória.

A pásztorkutya terelőkutya, aki a nyájat terelte, mint pl. a puli vagy a border collie, az őrzővédő kutya pedig a nyájat őrizte a ragadozóktól, rablóktól, stb., mint pl. a kuvasz, a komondor, a kaukázusi és társai.

A terelőkutyánál volt fontosabb az intelligencia, hiszen teljes összhangban kellett együtt dolgoznia a pásztorral.

2019. júl. 8. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!