Van egy németjuhászunk.2 évesen került hozzánk pár hónapja, és azóta a családfőt elfogadta vezérnek, senki mást. Többször megmorogta a családtagokat és akármikor odakap. Ötletek?
Azért remélem, a család is tud hatni a családfőre!
Nem hiszem, hogy véres tragédiáig kell várni a segítség kéréssel:
Sajnos nagyon sok vita van ebből a családban. Apám azt mondta, ha a kutya megharap valakit akkor is marad. Ha tudta nélkül elaltatjuk, akkor a haragjától tartanunk kell, agresszív természet, ha pedig iszik.... Szóval, ha meg lehetne vele ezt beszélni nem is írtam volna ide.
Volt olyan, hogy előtte morgott meg a kutya, de mindig én voltam a hibás, vagy éppen az, akit megmorgott. Talált rá választ miért is morog a kutya és mi nem csinálunk jól valamit.
Van egy másik kutyánk, ölték egymást, de elérte azt, hogy most békésen megvannak. Ez eredmény!
Sajnos én alapból is félek a kutyáktól, mert megtámadott engem 12 évesen egy kaukázusi az utcán, illetve csak "játszott" velem a gazda elmondása szerint. Szóval egyértelmű, hogy amikor félek tőle azt érzi, de ez ellen nem tudok tenni.
Köszönöm a válaszokat, a számomra hasznosakat átnézem és megpróbálok vmit tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!