Németjuhászunk kisebesítette az orrát. Most a legyek mindig rászállnak és véresre szétcsípják a sebét. Lehetne valami kenőcsöt rákenni vagy mit lehetne csinálni vele?
Én is hasonló cipőben jártam a bernáthegyimmel. Tavaly nyáron neki is megköpték a legyek az orrát, s ettől sebesedett ki, nem magának csinálta. Mi az állatorvostól kértünk segítséget, ő adott egy fertőtlenítő sprayt, kék színű folyadékot fúj és azt nyugodtan nyalogathatja is, mert nem lesz baja. Ez rengeteg mindenre jó, hisz fertőtlenít, így, mint nálunk embereknél a kékszesz, bármilyen sérülésre tökéletes. Nekünk azt mondták, hogy mást nem tudunk csinálni vele, ettől helyre kell jöjjön.
A spray neve: "Terramycin". (Lehet, hogy magyarországon nem lehet kapni, én romániai vagyok, de valószínűnek tartom, hogy találsz ilyet vagy ilyesmit) Sok sikert! :)
Hát az orrát azért nem kéne BioKillel fújni, mert az nagyon nem kellemes!
Betadine-el vagy Neogranormonnal fertőtlenítsd naponta többször. A Federol sebolaj, plusz Advantix spot on pedig távol tartja a legyeket, így megakadályozza az újbóli csípéseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!