Szeretnék egy kistestű kutyát, de előtte mérlegeni akarom, hogy mi jár ezzel. Akinek pici kutyája van: Mikor viszitek le, mivel etetitek, mennyibe kerül a kutya úgy havonta (orvosi költséget nem nézve)?
Mopszunk van, ami ugyan nem annyira kistestű, de inkább az.
Havonta a táp kb 10000 forint.
Én azt javaslom, az orvosi kiadások miatt is gondkodj el, ugyanis ezek a kkutyák eléggé túltenyésztetteék, így sok minden extra dolgot kell figyelembe venni. A miénknek érzékeny a gyomra, allergiás bizonyos dolgokra, így pl csak a legfelsőbb kategóriás tápot eheti, hogy meg is tudja meészteni, ne kelljen havonta dokihoz vinni.
Az oltások nem kerülnek annyira sokba, a vizsgálatok viszont igen.
Hajnali 5-6 között visszük le először, 1 éves kora ota ezután kibírja kb 3-4 óráig, amikor másodszor visszük le. Este 10 körül van még egy séta, nyáron ez a hosszabb , mert a meleg elviselhetetlen. Kiskorában kutyapelusra pisilt, az havi kb 3000 forint kiadás volt.
köszi mindenkinek.
igen, lakásban lesz tartva. mindegy milyen fajta, akár keverék is lehet, nekem tényleg tökre mindegy. a keverék egészségesebb is. a lényeg hogy picike legyen, minél kisebb. a jack russel nagyon jópofa, de annál jóval kisebbet szeretnék... nem tudom, hol érdemes keresni. néztem menhelyeket, de ott ilyen pici kutya nincs. van egy cicám, aki eléggé szociális, szereti a többi embert meg állatot, kéne, hogy a kutyus is jóban legyen vele. gondolom kölyök korban érdemes összeszoktatni a cicával. akkor egymásnak is jó társaságai lesznek, nem lesznek egyedül, ha én nem vagyok itthon. utánaolvastam persze, és ez a fajta macska jól összeszoktatható más állatokkal.
egyébként grammban kifejezve mennyit eszik egy ilyen kutyus? a macskám legalább megeszik egy konzervet egy nap, jó falánk:) plusz mellé még a szárazból is belapátol.
Szia!
10.000 egy hónapra egy mopsznak? Mivel eteted, libamájjal?
Ez szerintem kicsit el van túlozva.
Az Orijen, meg Acana se kerülne ennyibe, ráadásul ezekből a prémium tápokból jóval kevesebb is kell neki.
Mindegy is, nem ez volt a kérdés, csak furcsállom ezt a választ.
Én Dog Chow-val etetem a kistestű kutyijaimat, és gyönyörűen fejlődnek tőle, szőrük és szép, székletük rendben.
Ennek kimérve nálunk kb. 600 ft kg-ja.
A felnőtt kutyimnak 1 kg elég egy hétre bőven, igaz, ő már csak 1x eszik, este, egy csészényit.
A picim csak 9 hetes, nos, ő meg még ennél is kevesebbet egyelőre.
A nagy kutyimnak 4x-i kivitel, elég, van, hogy csak 3x kell neki kimenni, a picit meg kb. 2 óránként kiviszem.
Ja. Egész éjjel nem csinál már be, kibirja reggelig.
Nagyon sok függ ám attól, honnan lesz a kutyusod.
Az én picim tenyésztője Hál Istennek egy nagyon tündéri kis nőci, a 8 hetes kiskutyijai már szinte szobatiszták, szépen szárazat esznek, nem válogatósak,és nem félősek, nem hisztisek.Látszik rajtuk, hogy rengeteg törődést, szeretetet kaptak, emellett azért nevelve is voltak.
én 3szor viszem le a kutyámat naponta, költségvetés terén pedig pár ezer forintban kell gondolkodni havonta. Fajtától mérettől függően a kisebb kutyák étke olyan 4-8 ezer forintba kerülnek.
Száraztáp! Ez fontos. A konzerve csak úgy átcsusszan a kutyán, nem tudja belőle felvenni a szükséges tápanyagmennyiséget! Egy kicsit adhatsz neki finomságnak, vagy ízesítőnek, de ne konzerv legyen a fő tápanyagforrása!
Szia! Jól mondod, a keverékek egészségesebbek. Szívből ajánlom neked, hogy egy keverék kutyust fogadj be, ingyen van és strapabíróbb, ráadásul megmented a menhely elől. Én vettem egy fajtatiszta kutyát (tenyésztőtől) és most igencsak meggyűlik a bajom a nyavalyáival. Soha többet nem veszek fajtatiszta kutyát.
Sok kiskutyánál meg tudják mondani milyenek voltak a szülők, de pl. egy állatorvos vagy hozzáértő ember kinézetre is megmondja neked, hogy mekkora lesz felnőtt korában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!