Vizslával súlyhúzás?
Igen, tööbet ártasz, mert a vizsla se nem súlyhúzó kutya, se nem "izmosított" fajta.
Husky, akita, sztaffordshire terrier, de még a pitbull is alkalmasabb erre.
Tehát ne akard izmosra gyúrni a vizslád. Ő nem az a típus. Csak tönkreteszed szegényt.
Fuss együtt vele, ne bicikli meg robogó mellé kösd!
És ha elesel? Elütnek? Elránt a kutya, mert megijed valamitől?
Ha már ilyenekre kényszeríted a kutyád, te se legyél lusta és fuss együtt vele.
Iszonyat veszélyes mindkettőtökre nézve az, hogy jármű után kötöd a kutyát és úgy futtatod. Veled is ezt kéne csinálni!
Máshogy is ki lehet fárasztani, nem csak azzal, hogy széthajtod szerencsétlent. Vidd el egy parkba, engedd ki az udvarba, labdázz, frizbizz vele, ezekbe is kifárad, és mégsem hajszolod túl meg csináltatsz vele olyan feladatokat, amik nem neki vannak kitalálva.
Jaj, ne mondjatok már hülyeséget. Egy vizslával is lehet súlyhúzni, csak nem mindegy hogyan. Nem fogja tönkretenni, ha nem balfax módon csinálja.
Kérdező, beszélj szakikkal, és szerintem első kanyarban ne otthon egyedül "barkácsolj" a kutyával! Miután valóban nem egy izomkolosszus fajta kutya, én óvatosan bánnék a súlyhúzással vele!
Én is így gondolom. A lefárasztás, a közös program szerintem is a lényeg kérdezőnél, de azért járjon utána, egy vizslánál mi a mérték, meg ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!