Milyen a spánielek természete?
Mi két angol cocker "gazfickóval" élünk immár 5-6 éve. (az egyik 5, a másik 6 éves)
Külleme: nekünk tetszik, bájosak a nagy füleikkel, elég nagy nózijukkal, ahogy szimatolnak. A nézésük pedig meglágyít minden kemény szívet :))
Természete: nagyon eleven, élénk, aktív kutyák. Nem közönyösek, mindent lereagálnak, de nagyon jóindulatúak. SOHA nem kezdeményeznek ellenségeskedést más kutyákkal, még azonos neműekkel sem. Megvédeni megvédik magukat. Elevenségük miatt sokan szeleburdinak és örökmozgónak is tartják őket. A valóság inkább az, hogy nehéz kielégíteni a kíváncsiságukat és a mozgásigényüket. Vadászkutya lévén, sportos, aktív gazdák mellé való. Imádnak a bozótban kajtatni, vízben úszni, szaladgálni, mindig a központban lenni. Hatalmas a szeretigényük és a ragaszkodásuk a gazdához. Éppen ezért nem ajánlható olyan gazdáknak, akik csak kiteszik az udvarra és egész nap magára hagyják. Igazi családtagok tudnak lenni. Nem mindegyikre igaz, de az én tapasztalatom alapján viszont csak nyugodt, fegyelmezett kisgyerek mellé való. A hadonászó visítozó gyerek felidegesíti.
Összegzés: aktív, sportos, kedves, energikus, nem őrző-védő, de nem mulya.
utolsó, nem lehetsz az utolsó elötti mert az én vagyok :D De mi is megyünk a spanitalira, itt a mienk: [link]
remélem talizunk!
Bármikor szívesen látunk akár rendezvényen akár pedig a közeledben lakó ideigélnenes befogadóink egyikénél és megismerkedhetsz személyesen is pár spániellel, Így igazán felmérheted neked való kutya-e. Kerss meg bárkit a [link] oldalról Tőlünk igazán öszinteválaszt kaphatsz, több száz kutya került gazdihoz tőlünk így igazán soknak sikerült feltérkezni a természetetét.
Amúgy mindegyik más, soha nem várd hogy góhozzák a standardet. Nálam most 3 kutya lakik alig hasonlítanak természetben mindegyiket más és más fajta gazdinak ajánlanám, sem szokásaikaban, sem vérmérsékletben nem hasonlítanak egymásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!